Петък, 26 Април 2024, 15:31

Първият училищен звънец удари за учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“- с. Скравена

16 Септември 2019, 11:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2629 2


Днес в 9 часа започна празничното тържество по повод началото на новата учебна 2019/2010 година в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Скравена.

Специални гости на тържеството бяха: г-н Методи Драганов, кмет на с. Скравена, г-н Иван Райчинов, общински съветник в Община Ботевград, г-жа Нели Георгиева, директор на ДГ „Детелина“, г-н Цветан Миньовски, председател на училищното настоятелство, г-н Иван Николов, председател на читалище „19-ти февруари“- с. Скравена.

Тази година 117 ученици, от които 14 първокласници, прекрачиха прага на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Празничната програма започна с издигането на Националния флаг и под звуците на Химна на Република България.
Водещата на събитието г-жа Ивелина Иванова даде думата за приветствие на г-н Петко Петков, директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“:

„Драги родители, особено ми е приятно да ви поздравя с откриването на новата учебна година. Отново е време за училище. Днешният ден е благословен празник за учениците, учителите и родителите. Ден, който носи смисъл и радост за всички, изпълнен с любов и надежда. Скъпи ученици, бъдете добри един към друг, към учителите и семействата си. Учете се, за да бъдете успешни и щастливи. Мили първокласници, учете се и радвайте вашите учители, защото светът на знанието дава духовно богатство, светлина и радост. Уважаеми колеги, нашата мисия е изключително важна и уникална. Бъдете всеотдайни в благородната ви мисия да давате знания и любов на нашите ученици. Драги родители, поздравявам ви с първия учебен ден на вашите деца и Ви пожелавам с общи усилия, разбиране и уважение, заедно да работим за по-доброто образование на всеки ученик На края се обръщам към всички на които е близко нашето училище. Училище с традиции и възможности. През новата учебна година ни предстои един много значим юбилей – 200 години просветно дело в село Скравена. Нека заедно и достойно да посрещнем юбилея. Нека силата на знанието да ни води напред и нагоре за една спорна и успешна учебна година. Бъдете добри, здрави и благословени! Честит първи учебен ден! На добър час!“

Поздравителен адрес от името на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов, бе поднесен от г-жа Силвия Маринова:
„Уважаеми г-н Петков, уважаеми учители, скъпи ученици, приемете моите сърдечни поздрави по случай началото на учебната 2019/2020 година. Днес на първия учебен ден всички ние учители, ученици и родители се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания и авторитет. Този ден е празник за всички нас, защото винаги е символизирал стремежа на българина към мъдрост, духовност и към просвещение. Уважаеми учители, вашата мисия на духовни просветители носи със себе си най-голямата отговорност – изграждането на личностите, които след време ще са отговорни и за нашето бъдеще. За това следвайте призванието си с отговорност и вдъхновение. Предавайте мъдри уроци на нашите деца, за да се превърнат в интелигентни и достойни граждани на община Ботевград и Република България. Скъпи ученици, светът на знанието е безценна книга, чиито страници ще разкрият пред вас необятни светове, изпълнени с неизчерпаеми възможности. Разгръщайте я с желание и любознателност, за да осъществите своите мечти и да се превърнете в добри и стойностни хора. Мили първокласници, трепетът във вашите сърца днес изпълва въздуха с неповторимата енергия съпътстваща всяко ново начало. Желая ви тези красиви емоции да бъдат ваш верен спътник в класните стаи и ученическия живот. Бъдете здрави, любознателни и не забравяйте, че учението е прозорец към света. Честит първи учебен ден и на добър час!“

Нетърпеливи да започнат новата учебна година, учениците на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ влязоха в своите класни стаи с радост и усмивки.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 16:01

    Успешна учебна година на всички!

  • Отговори (4) (0)
    2. добавен от: Анонимен 16 Септември, 16:38

    Успешна учебна година!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete