Петък, 26 Април 2024, 06:20

Първо издание на лекоатлетически мемориал "Марин Манчев"

12 Декември 2016, 15:33
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2942 2


На 9 декември на стадиона в Правец се проведе първото издание на лекоатлетическия мемориал „Марин Манчев”. В състезанието участваха лекоатлети от клуба, разделени в 5 възрастови групи. Общо 53-ма състезатели от двата пола се състезаваха в дисциплините:
- 60м. гладко бягане за момичета и момчета: първа група – 7-8 годишни и втора група – 9-10 годишни
- 100м гладко бягане за юноши и девойки (11-13 годишни и 14-18 годишни), мъже и жени и ветерани.
Дисциплината скок на дължина се проведе за всички възрасти от двата пола.
 
Впечатляващи резултати в предсъстезателния период показаха Георги Колев и Огнян Табаков на 100м гладко бягане при мъжете, съответно с резултати 11.1s и 11.23s ръчно измерване.
Други значими резултати при скок дължина – Ерика Младенова от група 11-13 годишни постигна резултат от 5.12м, постигнат от втори опит, като това е и личен резултат за състезателката.
В групата на най-малките (7-8 годишните момчета) с постижение от 3.91м със златен медал се окичи Маринчо Галинов Начев.
 
Спонсори и спомоществуватели на лекоатлетическата проява бяха община Правец, осигурила медалите, за което главните организатори Пламен Маринов и Илона Манчева отправят сърдечни благодарности на кмета на общината Румен Гунински и общинското ръководство, Сибанк клон Ботевград, „Джей Кей” ЕООД гр. София с управител доц. дпн Юлиян Карабиберов и треньор на Пламен Маринов в активната му състезателна дейност, фирма „Оазис” с. Български извор с управител Ивайло Севинов Иванов и др.
 
Наградите – медали, материали и възспоменателни значки на община Правец за 35-годишния юбилей на града, бяха връчени от зам.-кмета Катя Сименонова, Илона Манчева – треньор, главен съдия на проявата и дъщеря на патрона на КЛА „Марин Манчев”.
Златните медали във всички възрастови групи и при двата пола връчи многоуважаваният бивш състезател по лека атлетика от близкото минало в дисциплините 100м и 200м гладко бягане и многократен републикански призьор Цено Манчев – брат на патрона на клуба.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 16:22

    Браво! Поздравления за всички!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Пламен Маринов 14 Декември, 04:45

    Получи се страхотна надпревара между състезателите на КЛАММ. Топлото време и отличната организация предразположиха състезателите на Клуба ни да покажат максимума на своите възможности и моментно състояние. Впечатляващи резултати показаха състезателите на КЛАММ, във всичките възрастови групи, благодарение на добре свършената работа към настоящия момент на клубните треньори Илона Манчева и Пламен Маринов и лекарят на КЛАММ д-р Пламен Цветков.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete