Петък, 26 Април 2024, 20:18

Първо ОУ "Васил Левски" отбеляза патронния си празник

19 Февруари 2018, 15:48
(1) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1555 0


На 19 февруари, денят, в който отдаваме почит към Апостола на българската свобода, ръководство, учители, ученици, родители и гости уважиха патронния празник на Първо ОУ "Васил Левски". Въпреки лошото време мероприятието започна с поднасяне на цветя пред барелефа на Васил Левски в двора на училището. Беше опънат огромен трибагреник, пред който деца, учители и гости поднесоха цветя и се преклониха пред делото на Апостола.
След това всички влязоха в училищната зала, където на сцената се състоя кратка програма. Директорът Даниела Борисова поздрави всички за патронния празник, даде думата и на кмета Трайко Младенов. Сред официалните гости беше и народният представител Юлиан Ангелов, който също беше поканен на сцената. Той получи и символичен подарък от училището. Председателят на Общинския съвет Атанас Тенев и представители на общинската администрация също уважиха събитието.
Специална изненада в програмата беше участието на Ивайло Шопски (автор и водещ на предаването "Бащино огнище" по тв. Евроком), който представи пред учениците няколко автентични предмета от времето на Левски - нож каракулак, както и револвер, който е същият като на Дякона. Децата останаха изключително впечатлени, а Шопски ги попита дали искат да видят едно по-мощно оръжие от показаните до момента и представи съвременна химикалка. Той поясни ,че колко и да се силни и унищожителни оръжията, няма нищо по-силно от словото, писмеността, образованието и културата, които могат да бъдат оръжията в наши дни. Ивайло Шопски разигра и историческа викторина с подаръци с учениците. Бяха подарявани, знамена, книги, магнитчета на историческа тематика.
Сред специалните изненади беше и представеното от Николай Борисов видео с историческа възстановка на опълченците на Шипка, в което участват ученици.
Учениците пък се представиха с рецитали, песни и танци. 
Всички участваха в шествие от сградата на начален до сградата на прогимназиален етап. В последната заключителна част бяха наградени отличените ученици, след което присъстващите бяха поканени да запалят свещ в съседната църква в памет на Васил Левски.
След края на събитието ученици участваха и в официалното почитане на паметта на Апостола, което по традиция се провежда в Шияковския манастир "Св. Архангел Михаил".


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete