Вторник, 11 Декември 2018, 11:15

ПГПЧЕ "Алеко Константинов" успешно приключи първата мобилност по международен проект

28 Ноември, 16:10
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 705 1

От 19 до 25 ноември ПГПЧЕ „Алеко Константинов” - Правец беше домакин на първата международна работна среща на екипите за управление на проект „Насърчаване на Европа посредством икономика и култура”, финансиран по програма „Еразъм+”. Партньори по проекта са Германия, Естония, Франция, Хърватия и България.

По време на домакинството за участниците бяха организирани разнообразни практически уъркшопове и събития. Програмата започна с официално откриване и продължи с интерактивни игри, презентации на училищата от съответните държави, изготвяне на лого на проекта, провеждане на анкети, среща с г-н Гунински – Кмет на Община Правец, екскурзии, международна вечер и други.

Докато работиха по предвидените дейности, гостите имаха възможност да осъзнаят целите на проекта, да танцуват български хора, да пеят български народни песни, да приготвят традиционна българска баница, да посетят културни забележителности и да се докоснат до най-ценните български добродетели – трудолюбие, гостоприемство, патриотизъм, уважение и толерантност към другите.

За всички партньори и за учениците от Езиковата гимназия в Правец седмицата се оказа изключително ползотворна. Те формираха полезни знания и умения, потребни за бъдещата им личностна реализация, развиха въображението и творческите си заложби, подобриха знанията си по чужд език, осмислиха ценностите на европейското многообразие и създадоха сърдечни и искрени приятелства. Екипът от ПГПЧЕ „Алеко Константинов” получи както устни, така и писмени благодарности от ученици и родители за перфектната организация на срещата, за топлото отношение, за възможностите, които предоставя на възпитаниците си.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Ноември, 21:47

    Уъркшопове-традиционна българска дума

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (189)
70% Complete
Не (420)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (59)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (227)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete