Събота, 27 Април 2024, 06:02

Почетни отличия и концерт-спектакъл на ансамбъл "Българе" за празника на Ботевград

29 Ноември 2016, 19:23
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3761 12


Всяка година на 29 ноември ботевградчани се събират заедно, за да изразят увереност и оптимизъм. Вече 139г. не спираме да се развиваме и да покоряваме нови върхове.
С тези встъпителни думи започна празничният концерт-спектакъл, посветен на 139-та годишнина от Освобождението на Ботевград. Гост на празника бе Димитър Делчев, народен представител от парламентарната група на Реформаторски блок.
 
„За мен е удоволствие да ви приветствам в този празничен за нас ден. Освен ден за празнуване, днес е ден за размисъл и равносметка – какво е за нас свободата? Заветът на нашите деди е именно да бъдем свободни духом. А ние готови ли сме? Надявам се, че всеки от вас ще си зададе този въпрос. Честит празник!”, каза в поздравителното си слово кметът на общината Иван Гавалюгов.
 
Преди да започне концертната част, бяха връчени почетни отличия на трима души. Градоначалникът удостои със званието „Заслужил гражданин на Ботевград” Дочка Стефанова, дългогодишен директор на дирекция „Местни данъци и такси”. Отличието се връчва за съществен личен и професионален принос в създаването и утвърждаването на дирекцията.
„Тази награда е отборна, защото съм работила с екипи от знаещи и можещи професионалисти. Тази награда е и за тях”, заяви г-жа Стефанова.
 
Председателят на Общински съвет Мартин Тинчев имаше честта да връчи почетното звание „Заслужил гражданин на Ботевград” на треньорът по спортна акробатика Добринка Николова - в качеството си основател на клуба и основоположник на акробатиката като традиция в Ботевград, със своя талант тя научи поколения деца на твърдост и честна игра. На сцената тя получи множество поздрави и цветя от свои възпитаници
 
Макар и посмъртно, напусналия ни през месец април легендарен баскетболист Георги Христов – Белята бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Ботевград”. Отличието прие внукът му Георги Христов, гордо носещ името на дядо си.
„Надявам се баскетболът в града да живее вечно. Надявам се „Арена Ботевград” да се изпълва така, както някога се пълнеше старата зала „Балкан”, понастоящем зала „Георги Христов”, каза наследникът на легендарния спортист.
 
Красотата и магията на българския фолклор пресъздадоха ансамбъл „Българе”, специални участници в празничната програма. Те бяха съпроводени от солистката Албена Вескова – славеят на ансамбъла и една от най-нежните български народни певици. Те представиха части от спектакъла „Това е България”, като отделни фрагменти от програмата са апотеоз на българската жена. Танцьорите потопиха публиката в историята, традицията и разкриха несломимия български дух.

В края на програмата бяха прочетене поздравителни адреси, а гостите от ансамбъл "Българе" получиха комплименти и благодарност за поднесения спектакъл.

Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 21:49

    Прекрасен спектакъл!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Ноември, 22:57

    Без Тульо - по тульовски! Само че в леден салон...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 07:56

    салона никога не е бил топъл, но сега има шанс за разлика от изминалите 12 години №2

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 09:38

    Благодарности към г-н Гавалюгов! Това вече може да се нарече празник - представление за чудо и приказ и разнообразни мероприятия в продължение на цяла седмица!

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 10:44

    Празник скрит от Ботевградската общност .
    Празник само за общинскити служители и техните близки които са подразбрали за деня и програмата .
    Вместо да бе публично обявен да могат и възрастните хора да почувстват някякво развлечение то те бяха игнорирани .
    Къде това се обяви на публично място за тези който с много доброволен труд създадоха и изградих Ботевград ?
    Веднага коментара ще го изтрият ТУЛьовците защото ГЪЗОлизовците не харесват истината .
    Защото истината не носи пари като вековното дърво което отрязахте .

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 10:58

    към 5,цялата програма беше публикувана в сайта botevgrad.kom,така че нямаш основание да плюеш.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 10:59

    Хайде сега пък не знаели... Хайде, г-н Тинчев, стига с тези популиски изказвания за възрастни хора, сирачета и така нататък. Който е имал желание е дошъл. Точка.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:20

    И в balkanec.bg бе публикувана ПРОГРАМАТА за Празника на Ботевград!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 11:41

    Нищо не беше скрито от хората, още на 25 ноември беше публикувана празничната програма и в двата сайта ,липсваше афиша който да оповести но се надявам, че за следващите празници няма да липсва. Концерта беше чудесен-български истински, а това че не беше пълен салона да така е липсваха организираните автобуси с хора от селата, както и построена общинската администрация - всичко беше спонтанно по желание.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 30 Ноември, 16:11

    Напротив, афиш имаше на входа на читалището. Не зная дали в селата е имало разлепени такива, но в края на краищата всяко село си е избрало кмет.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete