Неделя, 7 Март 2021, 19:19

Почти на 100% нов превозвач поема автобусния транспорт между Драгоман и София

2 Януари, 22:00
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 2311 7


След редица проведени обществени поръчки за избор на автобусен превозвач на територията на община Драгоман, вече е почти сигурно, кой ще поеме тази функция. При последните провели се процедури имаше само една желаеща фирма - СД „Единство Стоянов и СИЕ“. Превозвача обслужващ автобусната линия Алдомировци – Сливница – София, обаче все имаше пропуски в документацията и поръчките все бяха прекратявани.

При последната процедура на фирмата бяха предписани доста забележки, които най-вероятно ще бъдат отстранени.

Трябва да се отбележи обаче, че СД „Единство Стоянов и СИЕ“ участва единствено за превоз на пътници по автобусни линии от утвърдената републиканска транспортна схема. Тоест за само за линията Габер – Драгоман – София.

До сегашният превозвач „Юнион-Ивкони” пое автобусния транспорт в общината в кризисна ситуация през януари 2019-та . Тогава предния превозвач фирма „Сета” прекрати договора. От тогава до сега превоза се осъществяваше със заповед на Областния управител на Софийска област, който има право да издава няколко поредни, такива заповеди в кризисни ситуации за срок от 6 месеца. За тези две години „Юнион-Ивкони” стабилизира ситуацията с превоза и изпълняваше качествено ангажимента си без да повишава значително цените на билетите. На провелите се редица обществени поръчки обаче превозвача не участваше.

И докато жителите на Драгоман и село Габер почти сигурно ще имат автобусен транспорт до столицата в следващите 4-5 години, то за жителите на останалите села все още няма никаква яснота.

В последния ден на 2020-та общината е обявила нова обществена поръчка за процедура по договаряне без предварително обявление за обособените позиции за превоз на пътници по утвърдената общинска транспортна схема и за специализиран превоз на ученици. Процедурата е за избор на изпълнител чрез покани. Такива са изпратени на „Юнион-Ивкони”, „Сета” и „Единство Стоянов и СИЕ“. Крайният срок за подаване на оферти е 23:59ч. на 4 януари 2021.



Източник: balkanec.bg

Коментари (7)

 • Отговори (0) (0)
  1. добавен от: Анонимен 3 Януари, 08:23

  Единство стоян и сие..коиги допуска въобще..да направят билета 5 лв и дане може въобще дасе пътува..първо неси спазват разписанията..автобусите им са под всяква критика.за хигиена дане говорим

  • (0) (1)
   1. добавен от: G.G 7 Януари, 12:40

   Може билета да е 5лв. но го има и 25г.няма пропуснал курс

 • Отговори (7) (3)
  2. добавен от: Анонимен 3 Януари, 11:47

  А за селата ще има ли превоз

 • Отговори (2) (0)
  3. добавен от: Истината е,че 6 Януари, 20:44

  Всички са един дол дренки

 • Отговори (1) (0)
  4. добавен от: Анонимен 28 Януари, 20:05

  Сега и "юнион ивкони" искат да правят билета 5 лв., защото вече няма парички /"субсидии"/от държавата. Уж не искат...,а не си дигат автобусите таратайки от Драгоман

 • Отговори (0) (0)
  5. добавен от: Росица Панайотова 8 Февруари, 16:34

  Здравейте, от 7 януари правя опити да се свържа с някой от общината, който да ми даде някакъв адекватен отговор за това безобразие, което се случва със спрените автобуси.Отговаря ми се с дипломатичен административен тон /без никаква грижа и заинтересованост за горките нас, които всеки ден се чудим как да отидем до Габер или Драгоман.....за да се придвижим за работа / Наясно съм с всичко, но просто не разбирам, как може вече цял месец да не се намери поне някакъв временен вариант за хората от селата Цацаровци, Ялботина, Начево.... Видях статията ви чак сега.. Просто е абсурдно..... какво да правим.... в безисходица сме!

 • Отговори (0) (0)
  6. добавен от: И.Иванова 20 Февруари, 20:53

  Транспорт за селата в община Драгоман няма и да има,,докато в община Драгоман работят некадърници,които не ги интересуват проблемите с транспорта на жителите и..Защо не съдействат да се пуснат влаковете до Калотина,както и да се наемат на граждански договор частни микробуси,за транспорт до близките села около Драгоман?Защо плащаме данъци и издържаме не работеща администрация и кмет,който трети мандат не решава проблемите на жителите на общината,като транспорт и инфраструктура?.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?

Анкета » коментари (1)

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?

отговори
Ароматните вещества, които са добавени в тютюна (60)
70% Complete
Никотинът, който е естествена съставка на тютюна и води до зависимост (109)
70% Complete
Химическите вещества, които се образуват в дима при горенето (228)
70% Complete
Други добавките в тютюна, които са търговска тайна на производителите (87)
70% Complete