Събота, 27 Април 2024, 05:00

Правец бе домакин на обучение на Националното сдружение на общините в Република България

13 Декември 2019, 12:41
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1738 2


На 12 и 13 декември Правец бе домакин на първото от поредицата обучения за експертие по финанси от общините на тема „Подготовка на общинските бюджети 2020”, организирано от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ) и „НСОРБ-Актив“. Мястото на събитието бе хотел "Риу Правец голф и спа резорт".

Краят на месец декември е свързан с финализиране на подготвяните общински бюджети за следващата година. В 197 от общините у нас, в които са преизбрани досегашните кметове, важна задача при разработването на бюджета е да бъдат заложени необходимите ресурси за продължаване на политиките за развитие. 68 от общините ще бъдат управлявани от нови кметове. В тях е  от особено значение финансовите мениджъри да гарантират приемственост и в същото време да осигурят реализация на новите управленски инициативи, които гражданите са подкрепили със своя глас.

Обучението бе открито от кмета на Община Правец г-н Румен Гунински, който се обърна към над 170-те финансови експерти, които взеха участие в дискусиите. Официални гости на събитието бяха министърът на образованието г-н Красимир Вълчев, г-н Любомир Попов от дирекция „Финанси на общините” в Министерство на финансите, г-н Любомир Дацов – член на Фискалния съвет, г-н Петър Ганев – старши икономист от Института за пазарна икономика и доц. д-р Гинка Чавдарова.

Следващите дати от програмата на НСОРБ и „НСОРБ Актив“ за повишаване на компетенциите на общинските служители от финансовия сектор са 16 и 17 декември. Домакин на обучението ще бъде курорта „Албена“.





Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 16:36

    от Албена към Пампоровец, обучение и пак обучение, и да се чуди човек, тия финансисти, от Бюрата по труда ли са ги търсили, или с конкурс, не дай си боже . . .

  • 2.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete