Събота, 27 Април 2024, 05:40

Празник в село Осиковица на Рождество Богородично

9 Септември 2019, 16:04
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2560 10


Вчера, на големия християнски празник Рождество Богородично - Малка Богородица, в местността "Манастира" на поляната пред църквата "Света Богородица" над село Осиковица, се проведе водосвет за здраве и благополучие. Свещенинът поръси и всички присъстващи със светена вода за здраве и късмет.
Проведено бе и традиционното планинско бягане по екопътеката, водеща към археологическия паметник, в което участваха повече от 20 бегачи. Румен Гунински - кмет на община Правец, връчи наградите на победителите в състезанието.
Празникът предизвика голям интерес и приключи с курбан и много настроение сред многото хора, които присъстваха в местността.

Източник: balkanec.bg

Коментари (10)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Септември, 20:56

    И там "приятелска фирма" закопа бая пари!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Септември, 12:16

    Бистра кметицата е пълен провал за селото ,след като си променя за един мандат политическите си убеждения. Интересът клати фестивал. Пълно падение си за мен,Бистро.Надмина учителката си Вила.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: А 10 Септември, 23:48

    Браво на организаторите,че не са викнали самоук готвач от Правец,човек без образование готвач на прякор Касапина

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 10 Септември, 23:51

    Даа ,но той целува на попа ръката

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 13 Септември, 10:21

    Обикновено не коментирам , но следейки пълната простащина на коментарите , не се въздържах. Чудесен празник ! Много добре организиран и проведен ! Това за празника , а що се отнася до коментара за кметицата , чудя се кой ли комплекс-ар избива собствената си злоба тук .Простащината край няма. Аз ще говоря с факти , не със собствено мнение .Надявам се да има достатъчно интелигентни хора , които сами да си правят изводите. По мое наблюдение , за целия мандат на кметицата Бистра на с.Осиковица и разбира се със съдействието на кмета на община Правец Г-н Гунински , бяха направени : 1. Реконструкция на Манастира и пълна поддръжка на екопатеката- косене няколко пъти в годината.
    2. Напълно подновен площад с павета и детска площадка до него , която се използва по мое наблюдение много , макар , че не се пази от хората.Това не възпира кметицата да нарежда всеки ден да се почиства добре. Това се отнася и за цялото село. Непрекъснато косене по улиците , особено където не живеят хора. Другите ако са достатъчно съвестни , би трябвало сами да си поддържат добре тревните площи от пред.
    3. Осветлението на всякъде в селото е оправено и всички лампи светят , пак благодарения на нея , с постоянното си настояване и контакти с енергийното.
    4. Не знам дали всички сте ходили на гробищата , сигурна съм , че всеки един от селото има някой близък там. Такива гробища не съм виждала до сега в Осиковица.Всички ненужни дървета са изрязани и е почистено с къртовски труд на работниците. Забравих да спомена , но вие всички го знаете , нито една от работите изброени до тук , пък и всички други не са ставали без нейно участие лично. Отива с личен автомобил , кара работници , контролира , взема ги от работа. В работно време и в много случаи извън работно време. Тя е постоянното присъствие тук.
    5. Училището , детската градина направени като нови .

    Много неща мога да изброявам още , но не искам да ставам многословна. Ще кажа само , че не е одобрена само от мързеливците , които не искат да работят и чакат само всичко на готово. Научете се , че няма как само да вземате , а трябва и да давате. Така е устроен светът. ЗА ДА ВЗЕМЕШ , ТРЯБВА ДА ДАДЕШ!
    И на края искам да кажа , Що за ГЕРБ е това , че обърна гръб на собствения си кандидат и постави пребоядисалата се стара кметица , която се отказа от селото и която въобще не живее в това село , за да има интереси то да се развива на пред.

  • Отговори (1) (2)
    9. добавен от: анонимен 13 Септември, 17:10

    Село Осиковица си има кметица,т.е.друга не ни трябва.

  • Отговори (0) (1)
    10. добавен от: анонимен 13 Септември, 17:11

    Да,така е!Мястото на другата е във ВИК

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete