Петък, 26 Април 2024, 22:40

Предизборното проучване на Ивайло Симеонов е платено с общински пари

17 Октомври 2019, 12:06
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3775 13


Община Елин Пелин е платила 12 хил. лева, за да измери предизборно рейтинга на кмета Ивайло Симеонов, издигнат от ВМРО за втори мандат. Договорът е сключен със социологическата агенция „Галъп Интернешънал Болкан“ ЕАД от и.д. кмета Николай Савов на 13.09.2019г.. Освен него подписите си са положили ст. юристконсулта Иван Бързаков (изготвил договорът) и Симка Стоянова – директор „Финансово-счетоводни дейности“. Макар в договорът да е записано, че проучването е за нуждите на Община Елин Пелин, реално изследвани са само и единствено предизборните нагласи на местните граждани.

Основните въпроси към хората са били за кой кмет на община смятат да гласуват, както и коя листа с общински съветници ще подкрепят. Освен това допитването е включвало и въпроси за подкрепата за кметове на кметства. Подчинената на Симеонов общинска администрация е счела за необходимо и да провери при евентуален балотаж за кметския стол на Елин Пелин, кого ще подкрепят гражданите.

Това е ярък пример за абсурдното пилеене на общинските средства. Нещо, което се превърна в запазена марка за управлението на Симеонов и ВМРО. Припомняме Ви, че над 400 са гражданските договори, сключени през последните 4 години от Общината, без публично да е обявено, колко струва това на общинския бюджет и за какво са въпросните услуги. Всички тези факти са точно обратното на предизборните обещания на Симеонов, в които лично той говореше за прозрачно управление.

Източник: balkanec.bg

Коментари (13)

  • Отговори (8) (2)
    1. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 12:33

    То бива наглост но това е върха!!!

  • Отговори (3) (3)
    2. добавен от: Ивайло Сименов 17 Октомври, 12:39

    Нямам нищо общо! Савов е виновен! Стефан Стоилов е неграмотен!

  • Отговори (3) (4)
    3. добавен от: Neshtastnika 17 Октомври, 13:23

    Този Тоцев е неуспешен кандидат кмет, сега се е продал на ГЕРБ за жълти стотинки и основната му цел е да метне колкото се може повече лайна по кандидатите.

  • Отговори (4) (1)
    4. добавен от: Джендър 17 Октомври, 13:31

    Ние сме виновни от ВМРО, защото след този мандат рязко забогатяхме и подкарахме хубави коли. А вие гласоподавателите на Общината сте много прости да ни подкрепите.Но Ви обещаваме , че и сега ако ни подкрепите ще занулим Общината

  • Отговори (5) (3)
    5. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:44

    Как може да се разходват публични средства за такива неща? ВМРО вън от общината.

  • Отговори (5) (1)
    6. добавен от: Богомил Бранков 17 Октомври, 13:47

    Аз съм най-наглия тип в общината , направих фенклуб Червените Шопи с цел да влезнем в поликата на местно ниво и в подкрепата на “моя приятел Иво-слънцето” успяхме да бутнем Галя схемата.Взехме много голям процент рушвет от завода за боклуци . Купихме си по един хотел с С Иво На морето .Нали ние няма да се тровим в общината.

  • Отговори (6) (3)
    7. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 13:50

    Кой му даде право да се разпорежда с парите на хората за лични облаги ?

  • Отговори (1) (3)
    8. добавен от: Аз 17 Октомври, 15:00

    Далаверите на залязващото слънце са безброй. А за тези, които е подготвил /без значение дали ще го преизберат или не/ просто си нямате идея. Ако допуснем той и протежетата му по села да бъдат избрани сами си копаме гроба.

  • Отговори (5) (2)
    9. добавен от: То са ... 17 Октомври, 19:45

    ЧЕРВЕНИ ГАЩИ, ЛИЛАВИ ГАЩИ, ЖЪЛТИ ГАЩИ, ВСИЧКИ ЦВЕТОВЕ НА ДЪГАТА И УСМИВКА НУЖНА ИЛИ НЕ ДО НЕБЕСАТА! НЕ СЕ ПОДВЕЖДАЙТЕ ШОПИ, ТОЙ НЕ МИСЛИ ЗА ВАС!!!

  • Отговори (1) (3)
    10. добавен от: Анонимен 17 Октомври, 19:52

    Иво,честните,способните не просперират,наглите са на власт.И слагат неграмотни за да ги манипулират.Дано имаш късмет ,а и ние населението да имаме късмет да те имаме за кмет.Успех.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete