Петък, 26 Април 2024, 20:05

Предстои финалът на „Младежка футболна лига 2017“

13 Ноември 2017, 22:46
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 1810 0


На 14 ноември (вторник) от 15:00 часа на спортната площадка на ПГ по КТС ще се изиграят срещите от полуфиналния и финалния етап на „Младежката футболна лига“. Турнирът стартира на 16 октомври, като в надпреварата се включиха 11 отбора разпределени в три групи. По регламент първите два отбора в група „А“ и „Б“ се класираха директно на полуфинал. Класиралите се отбори на второ място в същите групи, трябваше да преминат през „ситото“ на баражите, заедно с първите два отбора от група „В“. Регламентът даваше надежда на всеки един от участниците да продължи напред до последно и интригата беше запазена до самия край. ФК „Фазе“ и ФК „Дагамите“ се класираха директно на полуфинал, след като оглавиха класирането в групите си. В баражите сили трябваше да премерят ФК „Гошо“ – ФК „Локомотив“ и супер фаворита ФК „Червена звезда“ и ФК „Олимпик“.

Още в първата среща между ФК „Гошо“ – ФК „Локомотив“ изненадата беше поднесена. Абсолютните дебютанти се наложиха над ФК „Локомотив“ след драматичното 5:3. Голямата изненада тепърва предстоеше. В груповата фаза „звездите“ два пъти надвиха съперника си „Олимпик“ с разгромните 4:1 и 9:0, но в срещата-бараж всичко това нямаше значение. ФК „Червена звезда“ започна с познатия си стил и бързо поведе с 1:0. „Олимпииците“ пък нямаха намерение да се отказват и изравниха с гол на вратаря от далечно разстояние – 1:1. „Звездите“ успяха да реализират второ попадение за 2:1, но до края на първото полувреме се случи немислимото и ФК „Олимпик“ стигнаха до пълен обрат – 2:3. През втората част „Червена звезда“ буквално бяха окупирали вратата на съперниците си, но така и не успяваха да отбележат. Все пак ценното за тях попадение падна в последните секунди и имаха шанса да изравнят за 3:3. В ролетката от дузпи шансът им изневери и непретенциозният отбор на ФК „Олимпик“ изхвърли от турнира супер фаворита „Червена звезда“.
След като всички полуфиналисти бяха ясни, непосредствено след баражите се проведе жребии за определяне на полуфиналните двойки.

Съдбата срещна отново ФК „Фазе“ и ФК „Гошо“, които вече премериха сили в груповата фаза. Тогава „Фазе“ се наложи над съперника си с 8:1, но резултатът беше противоречив спрямо показаното на терена. На полуфинал ФК „Гошо“ ще имат отлична възможност да вземат реванш. Другата полуфинална двойка бе оформена от отборите на ФК „Дагамите“ и ФК „Олимпик“. След като „олимпииците“ отстраниха единия голям фаворит, на полуфинал ще имат още по-трудната задача да премерят сили и с другия – отборът на „Дагамите“.

След почти месец на 14 ноември от 15:00 часа ще се изиграят последните срещи от МФЛ 2017. Непосредствено след края на финалния мач, отборите ще бъдат наградени. Призьорите ще бъдат наградени с купи и медали, а най-изявените футболисти с индивидуални отличия. Всички отбори взели участие в МФЛ 2017 ще получат поощрителни награди.


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Млaдежка футболна лига - Правец 2017

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete