Събота, 27 Април 2024, 01:01

Прерязаха лентата на обновената и ремонтирана детска градина "Детелина"- с. Врачеш

1 Ноември 2018, 12:04
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3726 19


Истински празник с много настроение и хубави емоции сътвориха днес в ДГ „Детелина”- с. Врачеш. На този специален ден – 1-ви ноември- Денят на народните будители, за детското заведение бе двоен празник. Освен деня, ознаменуващ делото на българските просветители, бе прерязана и лентата на обновената и ремонтирана сграда на детското заведение- една отдавна бленувана мечта на колектива, на децата, на родителите и на общинското ръководство се сбъдна. Тържественият ден е още по-усмихнат и хубав за 96 семейства и техните деца, посещаващи детското заведение.

Гости на двойния празник бяха: кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, кметът на с.Врачеш Марин Бончовски, зам.-кметът на общината Борис Борисов, секретарят на общината Стефка Граматикова, Николета Иванова, зав. отдел „Хуманитарни и социални дейности” в община Ботевград, Саня Илиева, Андриан Ангелов, общинските съветници Дамян Маринов и Милчо Владимиров, Директори на детски градини в общината, зам.директор и учители от ОУ „Отец Паисий”- с. Врачеш, педагози, родители.

“Eдва ли има по-хубави и по-истински инвестиции от тези в нашето бъдеще, в бъдещето на нашите деца”- заяви директорът на детската градина Зорница Ташева и обобщи, че за една календарна година, благодарение на усилията и подкрепата на общинското ръководство е завършено:

  • -         Цялостна подмяна на отоплителната газова инсталация
  • -        Цялостна подмяна на водопровод
  • -          Обновено дворно пространство с уреди и съоръжения за игра
  • -          Закупена готварска печка на газ
  • -          Външно саниране на сградата и цялостна подмяна на дограма
  • -          Вътрешна шпакловка и освежаване на занимални и спални помещения

„От името на целия колектив благодарим на общинското ръководство, допринесло за осъществяване на този мащабен и дългоочакван ремонт”, каза в заключение директорът на детското заведение.

Думата за приветствено слово бе предоставена на кмета на община Ботевград г-н Гавалюгов, който честити празника на всички педагози и на всички съвременни будители. „Действително високо оценяваме труда, който Вие полагате, ежедневните грижи за нашите деца и възпитанието, с което вярвам, че ще успеем да изградим едни достойни наши наследници, настоящи и бъдещи активни граждани на община Ботевград”, заяви кметът.

По отношение на обновената сграда на детското заведение градоначалникът заяви:

„Не бих казал, че е  наша амбиция, а наш е дълг да правим всичко възможно, така че да осигурим максимално адекватна, полезна и подходяща среда, в която да се обгрижват децата на общината. Ремонтът на детската градина в с. Врачеш е само един пример как усилията на много хора, водят до един добър резултат. Сградата има много добър външен вид. Ние сме реалисти и оценяваме, че има още какво да се желае по подобрение на вътрешното пространство", каза кметът и заяви:

 „Поемам ангажимента, през следващата година, не само в това детско заведение, а и във всички детски градини в община Ботевград, най-малко да бъдат подменени леглата. Това е един проблем, с който всеки директор ме е занимавал, особено от детските градини в селата. Мисля, че всяка година успяваме стъпка по стъпка, според възможностите ни, да подобряваме инфраструктурата, касаеща детските заведения на територията на община Ботевград, къде с по-малки стъпки, къде с по-големи крачки, но амбицията, намеренията и дългът ни, считам, че ги изпълняваме, според възможностите, защото всичко е свързано не само с желание, но и с финанси”, добави кметът.

С радост кметът се спря и на най-важните резултати, които бяха упоменати от директора на детското заведение, а именно че в детската градина има 96 деца, за разлика от миналата година, когато бяха с 20 по-малко. „Последните 3-4 години имаше един отлив. През последните 3 години съм се срещал с родители на деца от с. Врачеш и един от основните мотиви, който те изтъкваха пред мен, затова техните деца да учат в детските градини в Ботевград, а не във Врачеш, беше поостарялата сградата и недобрите условия за отглеждане на техните деца. Надявам се, че всички млади хора във Врачеш ще помагат демографската тенденция да бъде с положителен знак и тази хубава детска градина да бъде изпълнена с повече детски смях, детски игри и все повече радост, тъй като всички знаем, че най-сериозната инвестиция, която можем да направим, най-голямата отговорност, която имаме, надеждата ни за по-добро бъдеще, която е именно в нашите деца",завърши кметът Гавалюгов.

Последва прерязване на лентата, а в ритуала се включиха кметът на общината Иван Гавалюгов, кметът на с.Врачеш Марин Бончовски и директорът на детската градина Зорница Ташева.

Празничната програма продължи с тържество по повод Деня на будителите, в което взеха участие децата от подготвителната група с ръководители г-жа Пенка Павлова Стаменова и г-жа Петя Георгиева.

За здраве и благополучие на всички присъстващи, отец Димитър отслужи водосвет.

След водосвета, гостите взеха участие във встъпителна конференция по проект "Пъстри мечти" , Договор № БС3317-1-019/26.09.2018г. с ЦОИДУЕМ. Общата стойност на проекта е 19 454 лв, а продължителността му ще бъде 12 месеца- от 01.10.2018г. до 30.09.2019г.
На конференцията гостите се запознаха с основните дейности, включени в проекта:
Работа с родители в консултативен кабинет- Родителски клуб; 2 ателиета за извънурочни дейности за работа с децата - Арт ателие "Сръчни ръчички" и Клуб по интереси "В ритъма на ранца", спортни състезания, фестивал на толерантността, концерт, 3 образователни екскурзии, обучения за педагогически специалисти, образователен медиатор и родители за ефективна работа в мултикултурна среда, семинари, конференции, информираност и публичност.




Източник: balkanec.bg

Коментари (19)

  • Отговори (18) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 13:22

    Радвам се за Врачеш.

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 13:24

    Ако и съседният имот на бившата ясла започне да функционира със някаква дейност ще бъде много добре.

  • Отговори (15) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 13:59

    Браво! Работете все така - децата го заслужават.

  • Отговори (8) (5)
    4. добавен от: аз 1 Ноември, 14:23

    кога ще бъде обявен конкурс за мястото
    на госпожа Таня Цанова господин кмете?

  • Отговори (16) (1)
    5. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 16:21

    Чудесна новина, прекрасно тържество! Пожелавам още по-големи успехи! Децата го заслужават!

  • Отговори (6) (4)
    6. добавен от: Анонимен 1 Ноември, 19:53

    Хахаха! Брей, и за ремонт ли започнаха ленти да се режат?! Какви ли фойерверки, зари, Литаковската духова музика и т.н. ни очакват за ремонта на читалището и общината?!
    Ццц.

  • Отговори (5) (0)
    7. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 07:21

    6 теб те очаква единствено отдалечаване от общината с още 4 години

  • Отговори (12) (0)
    8. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 07:27

    Браво! Този ремонт е обещан преди 15 години и е чакан от майките, но все е бил на заден план! Радвам се, че най-после се случи. Нека няма отлив на деца и градината да се пълни с детски смях и радост!

  • Отговори (4) (0)
    9. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 18:25

    Нека!!!

  • Отговори (7) (35)
    10. добавен от: Анонимен 2 Ноември, 21:05

    Колко открадна директорката от ремонта

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete