Неделя, 27 Май 2018, 14:33

Преслава Пенева от СУ „Васил Левски“ се класира на национален кръг от олимпиадата по български език и литература

12 Март, 10:53
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1708 0

На 4 февруари 2018 г. се проведе областният кръг на олимпиадата по български език и литература, в който взеха участие общо 122 момичета и момчета от Софийска област. Комисията на областния етап избра само 1 ученик от 11 клас за участие в националния кръг на състезанието. Предложената ученичка е Преслава Крумова Пенева от СУ,, Васил Левски“ гр. Елин Пелин. Преслава с много труд и усилия достойно защити името на училището си, а изявата ѝ е изключително удовлетворителна за педагогическия състав.

Признание заслужава фактът, че тя се е състезавала с ученици от езикови гимназии, хуманитарни паралелки и лицеи, които усилено изучават български език и литература. Това не е първият успех на Преслава. През миналата учебна година, тя участва в проект „1000 стипендии“ и беше сред одобрените кандидати.
С основен принос за усппехите на Преслава е Жени Щерева - учител по български език и литература, както и приятел на талантливата Преслава. Г-жа Щерева предава на учениците си, че познаването на езика е важна част от тяхното развитие и ще им бъде изключително полезно за изграждането им като хора и специалисти.Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

Анкета » коментари (12)

Какво е вашето мнение относно провеждането на референдум по предложение на Сдружение "За чиста вода"?

отговори
Подкрепям идеята (89)
70% Complete
Не подкрепям идеята (86)
70% Complete
Мисля, че е безсмислено, защото е ясно, че всички искат да пият чиста вода (163)
70% Complete
Не мисля, че е удачно, защото вложените в референдума пари могат да бъдат изразходвани директно за подмяна на общинската ВиК мрежа (157)
70% Complete
Нямам мнение (12)
70% Complete