Петък, 26 Април 2024, 14:26

Приключи санирането на читалище "Събуждане" във Врачеш. Покривът тече.

18 Август 2015, 12:30
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3143 11


Приключиха дейностите по саниране фасадата на Народно читалище „Събуждане” в село Врачеш. Сградата е пребоядисана в зелено този път. Днес служители на общинската фирма ВиК "Бебреш” ЕООД започнаха и прокарването на канализация за отпадни води. Общински съвет отпусна 28 хил.лв за ремонт на читалището, които са предназначени за вътрешен ремонт на сградата, тъй като тази година културната институция ще отбележи своя 120-годишен юбилей.  

От ремонт се нуждае и покрива, но на този етап не е ясно дали ще бъдат заделени средства и за това. Сградата е открита официално през 1963 година, но до този момент ремонт на покрива не е извършван. Преди три дни се е появил теч в библиотеката, установи balkanec.bg. За да запазят ламинирания паркет, служителите са сложили три кофи. Не се знае обаче при следващия проливен дъжд, дали няма последствията да са повече от очакваното.
През летните ваканционни дни децата посещават библиотеката, където има и няколко компютъра. Ако в почивни дни завали и се появи теч, това би нанесло щети не само на тях, но и на книговия фонд. Преди 9 години таванът е подменен с окачен. Заради появилия се теч очевидно е необходима намеса по подмяна на керемидите.  

В близост до читалището бе изградена детска площадка. Само месец след нейното откриване вече липсва едно от съоръженията, видя наш репортер. Това е кърбалката, която е изтръгната, въпреки че бе закрепена здраво за плочките. Липсва и една от люлките. Въпрос на време е да разберем дали ще просъществуват останалите, но докога, ще научим съвсем скоро.  

Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 12:46

    Като жител на това село-изказвам възущението си от това бездействие на така наречените управляващи органи на селото.В случая в тази статия е описано и мога да ви го кажа като учевидец читател в библиотеката-как безотговорно се унищожават толкова книги в библиотеката-с кофи и легени ли ще се спасява положението или с молебен да не вали.Кой според вас скъпи съселяни е виновен за това.Къде е председателят на читалището Васил Цветанов и неговият секретар Цветанка Маринова???Възмутени сме от бездействието на кмета и общинските съветници от селото-които не се интересуват какво става.Защо не е се намесило общинското настоятелство -Маргарита Кирова и Деспина Георгиева-или а тях това не е важно -сега е по важен въпроса със подготовката на събора Боженишки Урвич.Къде е Милчо Владимиров-който така се изтъква навсякъде и който е един от организаторите в кавички за този ремонт на читалището????Няма отговорност в нито една институция-това е ясно-всичко е разруха-всеки си кютка за заплата -ден да мине друг да дойде.Не няма такава община -няма такъв народ като нас!!!Събудете се врачежани -най голямото село сме-не може лежачите на нашите пари да си правят каквото си искат.Прогледнете и отговорност потърсете -това са хората отговорни за това-които ви написах по горе-начело с кмета Георгиев.Прави се нещо-без да се контролира-само се отчитат пари и дейности.Тези дейности са факт -че всичко което се прави е под всякаква критика.Цял филм ще снимаме по късно за това село което най-много пари е взело-според думите на кмета Георгиев.Да това село иска г-н кмете но най-много дава данъци в общината.Ако е така както казвате -спираме да плащаме и да гласуваме за вас -то се видя 12 години какво направи за Врачеш и няма да даваме и няма да получавеме!!!Идва идва видов ден за всички!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Август, 12:46

    Не е ли трябвало първо да ремонтират покрива и след това фасадата.Шиндарска му работа

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимн 18 Август, 12:53

    Да трябвало е първо покрива-не е шиндарска му работа -на тухлата подписа е това-той прави лица да има а пък вътре и да е разруха какво му пука-така работи той-но той господ си знае работата и за това заваля и показа всичко както трябва.Има една поговорка българска-Ябълката от вън е червена а от вътре червива-това всичко така което е направено от Тухлев-а в читалището да скоро и тоалетна не е имало -била е запушена и познайте -общинска собственост-кой го е грижа за това!!На тях да си им е добре и да си вземат заплатката а пък народа като е овца да дреме и да не проглежда!!!Не типично деяние е кротуването за врачежани-явно има нещо което ги спира да се борят-но то ще се види-пилците се броят на есен!!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Август, 13:41

    Е сега видяхте ли как ремонтира Тухларев . Но паричките вече ги няма .

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Август, 14:06

    Ами , къде е онзи заспал кмет на Врачеш?
    Селото е пълно с боклуци, реката също , площадката се руши?!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Август, 14:06

    Не се е събудил!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 19 Август, 10:36

    Врачешани, преди 4 години с вашите гласове основно бе избран, сега мислете, като гласувате!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 19 Август, 11:33

    Тази изолация няма един забит дюбел само им трябва по силен вятър и сбогом съниране,това е от тулата

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 19 Август, 12:26

    ами като всички виждате тези "качествени" ремонти, които са традиция в общината,къде бяхте на изборите? Или знаете само да се жалите ,скрити, а когато Ви се появи Георгиев, го ласкаете с просълзени очи. Кой го избира,хора?Как са гласували врачежани? По-важното-ще се види тепърва как ще защитят това, коте пишат по-горе!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Август, 20:41

    Правете за неграмотните мазни мангали градинки и тем подобни удобства!Та нали те са нашето бъдеще!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete