Петък, 26 Април 2024, 13:18

Проектът за ново младежко пространство в Трудовец бе подложен на обсъждане от сдружение „Трудолюбци”

9 Май 2018, 21:26
(3) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1564 11


Проектът за ново младежко пространство в село Трудовец бе подложен на обсъждане днес от сдружение „Трудолюбци”. Събитието се състоя в парка на селото от 18.00ч.

Проектното предложение „Място – Доброволчество с въздействие”, разработено от сдружението се осъществява със съдействието на Сдружение "БГ Бъди активен" и финансовата подкрепа на Coca-Cola Foundation, на Община Ботевград и Кметство Трудовец. Близо 50 деца и младежи, както и възрастни, заедно с урбанистът Ангел Бондов и Мая Пенчева, работещи по проект „The Spot/Място“, обсъдиха възможностите, как идейният проект да получи адекватна реализация и да бъде съобразен с техните нужди и желания.

Идейният проект за изграждане на ново младежко пространство в парка на село Трудовец предвижда 13 различни елемента, които да бъдат изградени с помощта на младежите и жителите на селото. Това заяви за balkanec.bg урбанистът Ангел Бондов, работещ по проект „The Spot/Място“. Младежкото място в парка предвижда монтиране на елементи зона par kur, в която ще бъдат свързани лостове и други елементи; изграждане на алеи през тревните площи (утъпкани вече от хората); поставяне на уред изпълняващ ролята на еластичен колан между две дървета за правене на различни видове салта или подскоци; комплексен фитнес уред, който освен стандартните лост и успоредка, ще включва още шведска стена и т.нар. маймунска стълба, която предоставя достатъчно движения за горната част на тялото. За долната част на тялото и краката се предвижда една стълба на земята (тип войнишка), която да се прескача и да е свързана с коланчета, в които да има разположени греди, както и пънчета на различна височина, на които да се правят различни подскоци. На по-тихо място ще бъде позициониран дървен шезлонг за младежите, където да почиват или релаксират. На една от алеите ще бъде поставена тенис на маса, ще бъдат поправени всички съществуващи пейки, като допълнение към вече направените подвижни мебели, столчета и маси. Ще бъде поставена и мрежа за багминтон и очертаване на игрище, което да може да се използва и за волейбол. Стари гуми ще бъдат пребоядисани и пригодени за стойка за велосипеди. Декоративни елементи ще бъдат разположени в зелените площи. Всички тези дейности трябва да бъдат извършени за 10 дни, като финализират на 9 юни 2018г.
Идеята на проекта е да се въведат различни неща за спортуване и движение на открито.

От сдружение „Трудолюбци” призовават всеки, който желае да се включи като доброволец в проекта, е добре дошъл! Организаторите обещават да бъде подсигурена вода и храна.



Източник: balkanec.bg

Коментари (11)

  • Отговори (8) (7)
    1. добавен от: Анонимен 10 Май, 00:28

    Обществено обсъждане с деца под 10 години и двама с жълти книжки. По-добре не ги пишете тези неща, да не ви се смеят хората.

  • Отговори (1) (3)
    2. добавен от: Анонимен 10 Май, 07:43

    Без мен няма да направите нищо. с обич В. Драганов.

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 10 Май, 09:46

    Престанете с тези измами за источване на пари по проекти правете от сърце

  • Отговори (2) (2)
    4. добавен от: Анонимен 10 Май, 09:58

    Децата на 10 год имат повече акъл от вас, злобни същества

  • Отговори (3) (0)
    5. добавен от: Анонимен 10 Май, 11:39

    Тая Мая глада само откъде да прибере повече пари. Знаете ли за какво става въпрос За хиляди дори милиони левове по тези проекти. А хората трябва да работят доброволно без пари за да има повече за тези двамата луди.

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Анонимен 10 Май, 13:12

    shte ima i za pan4oo shte prilapne i oi neko levvv

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:07

    Гепаро на парички както у Видраре се опитва да прави М.П от Трудовец

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:08

    Пазете си паричките селаци

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 10 Май, 16:08

    Ползуваите ги рационално

  • Отговори (5) (0)
    10. добавен от: Анонимен 10 Май, 18:03

    Тази работа ми се струва, газене през просото. Как си представяте, ако сега се съберат двадесетина деца с акъл, но още зелен, с искане да си направят свое място в парка, в Ботевград, та ако ще с триста думи да е обозначено: младежко пространство, детско пространство, бебешко, родилно, предродилно и т.н. На някой му се иска да е много известен и дори не осъзнава, че има компетентни хора, отговарящи за парковите места.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete