Сряда, 20 Март 2019, 23:28

Проф. дтн инж. Цоло Вутов получи награда за изключителен принос за българската икономика

8 Март, 17:55
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 745 2


Проф. дтн инж. Цоло Вутов бе удостоен със Специална награда за изключителен принос за българската икономика и научната и развойна дейност в 13-ото издание на годишните награди "Инвеститор на годината" на Българската агенция за инвестиции (БАИ).
Високото отличие бе връчено на българския индустриалец, учен и общественик от министъра на икономиката г-н Емил Караниколов на тържествена церемония в НДК. „Дълбок поклон през този велик българин“ – каза г-н Караниколов. "Това е изключителна награда, която много ценя. Тя е за мен, но тя е и за целия ми колектив, на който благодаря - заяви проф. Вутов и отправи послание към младите хора: „Инвестирайте и работете в България. Тук има голямо бъдеще".
Наградата е лична и се дава на проф. Вутов, ръководител на група ГЕОТЕХМИН, която обединява повече от 20 дружества, представители на отговорния бизнес в България, за заслугите му като голям инвеститор, работодател и осигурител. Ръководените от него фирми са изградили някои от най-знаковите проекти в минната индустрия, строителството, инфраструктурата, екологичния инженеринг и имат принос за нарастването на БВП на страната. Проф. Вутов има изключителни заслуги и като учен и общественик - председател на Научно-техническия съюз по минно дело, геология и металургия, член на УС на БТПП, Националния борд по туризъм, Консултативния съвет на КРИБ и др.
На официалната церемония в София бяха наградени най-големите инвеститори на 2018 г. За номинациите се състезаваха 90 компании от всички сфери на икономиката, но само 16 стигнаха до финала. В категория "Инвестиция в разширяване на бизнеса" беше отличена фирмата "Минстрой Холдинг", като наградата получи проф. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на компанията", връчена на изпълнителния директор на БАИ г-н Стамен Янев. „Аурубис България“ получи наградата на в. 24 часа за социална инвестиция, връчена на вицепрезидента Тим Курт от главния редактор на 24 часа г-жа Венелина Гочева, а за инвестиция в иновативен бизнес наградата на БАИ получи "Акронис България". Инвеститор на годината стана "Юск Бул". Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика г-жа Марияна Николова връчи награда на „зелена инвестиция“ на Одело България ЕООД. По традиция имаше и специални награди, като една от тях получи Община Враца.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 12 Март, 14:44

    Да е жив и здрав дълги години

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 13 Март, 15:57

    Напоследък,все изтъкнати личности с голям принос,почнаха да ги прибират.Онази с криптовалутата,където САЩ я прибра барабар с брат,пак получава награда за "заслуги".Доколкото си спомням ,един изтъкнат хотелиер,където европейските величия спаха в заведенията му,също чака да го дакарат и той беше от заслужилите.Ти да видиш!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (10)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

Анкета » коментари (10)

За или Против "Синя зона" в центъра на Ботевград

отговори
За (106)
70% Complete
Против (139)
70% Complete
Необходимо е. В противен случай няма как да се избегне хаосът (34)
70% Complete
Не съм съгласен да плащам, за да има къде да паркирам (27)
70% Complete
Не ме интересува (8)
70% Complete