Събота, 27 Април 2024, 04:37

Простреляната родилка от Скравена се отказа от показанията си

9 Май 2016, 08:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 8333 11


Сачмата се забила в главичката на нероденото дете, майката твърди, че не знае кой гърмял по нея

Баща гръмна с въздушна пушка бебе в утробата на майка му при семеен скандал. Лекари от „Пирогов” се опитват да спасят детето, сачмата обаче се забила в главичката му и никой не дава гаранции, че ще оцелее.Невероятната кървава драма се разиграла навръх Гергьовден в село Скравена. „Целех се в жената, а не в корема й”, опитал да се оправдае минути по-късно 31-годишният бъдещ родител. 26-годишната майка Стойна пък е настанена в Майчин дом и е без опасност за живота. Тя обаче шашнала ченгетата, като се отрекла от показанията си, че мъжът й е стрелял в нея, пише „Телеграф”.

Навръх Гергьовден фамилията седнала да празнува. Около масата се наредили бременната в седмия месец Стойна, партньорът й Иван, с когото нямали нямали граждански брак, но имали още две деца и живеели на съпружески начала, баща му Васил и техни роднини.

Компанията гарнирала празника със солидно количество алкохол, твърдят съседи. Стойна и мъжът й се скарали и той грабнал незаконната си пушка. Без много да мисли, насочил дулото към наедрелия й корем и гръмнал. 49-годишният му баща пък се притеснил, че ще я убие, и се хвърлил с нож върху него, за да брани снахата.

Докато баща и син се биели, пристигнала линейка, която откарала Стойна с обилно кървене в болницата. Второ линейка пък взела мъжа й, който бил нарязан от баща си, и го откарала в болницата. Бъдещият дядо на свой ред бил закопчан и откаран в местното РПУ. Стойна била приета по спешност в Майчин дом.

Лекарите направили секцио и извадили 7-месечното бебе, което било ранено от сачмата в главичката. Тъй като състоянието на детето било критично, незабавно го откарали в „Пирогов”. От детската анестезиология съобщиха, че бебето все още е в критично състояние, обдишва се с апаратура и животът му е в опасност.

„Най-вероятно ще предстои операция, която все още не може да се извърши. Раната се намира близо до съдов резервоар, бебето има травма в мозъка”, коментираха от болницата.

Стойна и мъжът й се възстановяват бързо. Щом разбрала, че партньорът й ще загази сериозно, жената променила показанията си. „Не знам кой стреля в мен”, приплакала тя пред ченгетата. Той не може да бъде задържан, тъй като в момента е в болница.
 
„Те се скараха – баща и син. Алкохолът е виновен. Иначе са добри хора, ама пиянството това прави”. Така съседи на Васил и сина му Иван от ботевградското село Скравена коментираха инцидента.

Според съседите на семейството, инцидентът станал малко след 21 ч. „Хванахме сина на Васил – младия Иван, дадохме му помощ, закарахме го в болницата. Пиян беше, удрян беше. Ама кой го е ударил, не знам”, спомнят си очевидци на случилото се в Скравена.

Те разказват, че по главата на Иван имало рани и кръв. Никой не се интересува каква е била причината за свадата, довела до стрелба.
„Нямаше кой да ги разтърве. Те двамата си бяха. Съжалявам за снахата. Тя не е виновна, женицата”, коментират още комшии на простреляната жена, която бе откарана по спешност в „Пирогов”.


„До сега не е имало такива случаи. Момчето – Иван, е много стабилен. И баща му не е лош. Не са агресивни, до сега не е имало напрежение. Добре си живееха”, убедени са съседите.

Според тях, семейството няма други оръжия, освен въздушната пушка, с която е станала стрелбата. „Нямат други оръжия. Пушката е законна. Знаем я в махалата отдавна”, обясниха съседите.

Източник: http://btv.bg

Ключови думи: Простреляна родилка

Подобни новини

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 9 Май, 09:34

    Циганска работа!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 9 Май, 10:45

    тва ако не са мангале

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 9 Май, 11:08

    А жоро далаверата и той ли е от тъмните?

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 9 Май, 12:50

    Автора на статията май им е роднина като гледам правописа :D

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 9 Май, 13:55

    ...С нашите пари ще лекуваме циганията...цигането ако оживее, ще е още един камък в държавната неразбория....

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 9 Май, 15:07

    Да ном.5
    За съжаление е така.В тъпата Бг нещата са помия..

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 10 Май, 14:57

    Как пък се ромите са ви виновни измет такава та нали сме всички бъргари.Докато има хора като вас да ни делят на цигани българи турци и т.н все на тва дередже ще сме

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: анонимен 10 Май, 16:36

    Еее едно свестно нещо да напише някой

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Май, 12:39

    Da qdete ciganski gomna bokluci

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Жабето Президент 15 Май, 01:13

    На мухата бачкаторите.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete