Вторник, 24 Януари 2017, 11:01
По-различните новини само за вас!

Ботевград

Простреляната родилка от Скравена се отказа от показанията си

This text will be replaced

+ | - 09.05.2016г. 9:39 | Новини
Прочетена: 6394 | 11 |

Оцени:

Сачмата се забила в главичката на нероденото дете, майката твърди, че не знае кой гърмял по нея

Баща гръмна с въздушна пушка бебе в утробата на майка му при семеен скандал. Лекари от „Пирогов” се опитват да спасят детето, сачмата обаче се забила в главичката му и никой не дава гаранции, че ще оцелее.Невероятната кървава драма се разиграла навръх Гергьовден в село Скравена. „Целех се в жената, а не в корема й”, опитал да се оправдае минути по-късно 31-годишният бъдещ родител. 26-годишната майка Стойна пък е настанена в Майчин дом и е без опасност за живота. Тя обаче шашнала ченгетата, като се отрекла от показанията си, че мъжът й е стрелял в нея, пише „Телеграф”.

Навръх Гергьовден фамилията седнала да празнува. Около масата се наредили бременната в седмия месец Стойна, партньорът й Иван, с когото нямали нямали граждански брак, но имали още две деца и живеели на съпружески начала, баща му Васил и техни роднини.

Компанията гарнирала празника със солидно количество алкохол, твърдят съседи. Стойна и мъжът й се скарали и той грабнал незаконната си пушка. Без много да мисли, насочил дулото към наедрелия й корем и гръмнал. 49-годишният му баща пък се притеснил, че ще я убие, и се хвърлил с нож върху него, за да брани снахата.

Докато баща и син се биели, пристигнала линейка, която откарала Стойна с обилно кървене в болницата. Второ линейка пък взела мъжа й, който бил нарязан от баща си, и го откарала в болницата. Бъдещият дядо на свой ред бил закопчан и откаран в местното РПУ. Стойна била приета по спешност в Майчин дом.

Лекарите направили секцио и извадили 7-месечното бебе, което било ранено от сачмата в главичката. Тъй като състоянието на детето било критично, незабавно го откарали в „Пирогов”. От детската анестезиология съобщиха, че бебето все още е в критично състояние, обдишва се с апаратура и животът му е в опасност.

„Най-вероятно ще предстои операция, която все още не може да се извърши. Раната се намира близо до съдов резервоар, бебето има травма в мозъка”, коментираха от болницата.

Стойна и мъжът й се възстановяват бързо. Щом разбрала, че партньорът й ще загази сериозно, жената променила показанията си. „Не знам кой стреля в мен”, приплакала тя пред ченгетата. Той не може да бъде задържан, тъй като в момента е в болница.
 
„Те се скараха – баща и син. Алкохолът е виновен. Иначе са добри хора, ама пиянството това прави”. Така съседи на Васил и сина му Иван от ботевградското село Скравена коментираха инцидента.

Според съседите на семейството, инцидентът станал малко след 21 ч. „Хванахме сина на Васил – младия Иван, дадохме му помощ, закарахме го в болницата. Пиян беше, удрян беше. Ама кой го е ударил, не знам”, спомнят си очевидци на случилото се в Скравена.

Те разказват, че по главата на Иван имало рани и кръв. Никой не се интересува каква е била причината за свадата, довела до стрелба.
„Нямаше кой да ги разтърве. Те двамата си бяха. Съжалявам за снахата. Тя не е виновна, женицата”, коментират още комшии на простреляната жена, която бе откарана по спешност в „Пирогов”.


„До сега не е имало такива случаи. Момчето – Иван, е много стабилен. И баща му не е лош. Не са агресивни, до сега не е имало напрежение. Добре си живееха”, убедени са съседите.

Според тях, семейството няма други оръжия, освен въздушната пушка, с която е станала стрелбата. „Нямат други оръжия. Пушката е законна. Знаем я в махалата отдавна”, обясниха съседите.

Източник: http://btv.bg
Стани фен във Facebook  
Ключови думи: Простреляна родилка
« Назад

Коментари (11)

  • 1
  • 2

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: