Събота, 27 Април 2024, 04:32

Публично обсъждане за визията на моста в кв. Маслово

28 Ноември 2016, 19:58
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1362 0


Понеделник вечерта в НЧ "Заря" в кв. Маслово се проведе публично обсъждане относно визията на моста над р. Блато в кв. Маслово. От страна на община Костинброд присъстваха кмета Трайко Младенов, заместник-кметът Габриела Георгиева, председателят на Общинския съвет д-р Атанас Тенев, както и представител на фирмата изпълнител. Присъстваха и около 30 заинтересовани граждани.
Срещата започна с коментар на проблемите около сградата на НЧ "Заря" и възможните решения. След това беше обсъдено и състоянието на местното Второ ОУ "Васил Левски", като думата беше дадена на директора на училището Красимира Манова.
Същината на публичното обсъждане беше каква скулптура да бъде поставена на новоизградения мост. Тя ще се явява своеобразен символ на пътното съоръжение. От предложените скулптури на бухал, орел, петел, лъв и други беше дадено и допълнително предложение с композиция от птици, за която се взе решение да бъде поставена на моста. Основен акцент на вечерта беше и самият мост, който е все още в строеж. Предвижда се едното платно да е по-широко от другото, като между двете платна ще има разделителен парапет с цветя за декорация. Ще има и тротоари от двете страни на моста, по които спокойно ще могат да преминават детски колички и инвалиди. За регулиране на скоростта преди моста ще бъдат поставени изкуствени препятствия.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete