Петък, 26 Април 2024, 10:34

Работна среща по проблемите с водоснабдяването в Община Драгоман се проведе днес

21 Ноември 2019, 17:14
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1002 1


На работна среща проведена днес в Община Драгоман бе обсъдено подсилването на питейно – битовото водоснабдяване на градът и решаване на проблемите по водоснабдяването на населените места в общината.

Срещата се проведе в присъствието на Кмета на Община Драгоман – Андрей Иванов, представители на ВиК София област и общинска администрация.. От страна на водното дружество присъстваха инж. Цветилиян Йончев – проектант част „ВиК“, инж. д-р Петър Гергинов – геолог в Геологически институт към БАН, инж. Росица Итова – „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД София и Венцислав Михайлов – началник „ВиК“ – Драгоман.

На срещата бе поставен старт на подготовка на проект за хидроложко проучване за ползване и водовземане на подземни води в район ПС „Маратица“. Резултатите от направени проучвания показват, че са налице условия за разкриване на допълнително количество подземни води от две водоносни зони залягащи на различна дълбочина. За тяхното изучаване, качества и оценка на ресурсите им е предвидено, провеждане на хидрогеоложко проучване чрез прокарването на сондажни кладенци и техните изпитания, опробвания и изследвания.

Проектът е с обхват и съдържание съгласно изискванията на Закона по водите и Наредба №1/2007 на МОСВ, МРРБ и МЗ за проучване, ползване и опазване на подземните води, информират от Община Драгоман.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Валентина Златанова 21 Ноември, 17:37

    Дано помислят и за село Цръклевци! Половината село е без вода от месец Януари 2019г.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete