Петък, 26 Април 2024, 06:05

Реал срещу Юве, Байерн, Юнайтед или ПСЖ

6 Декември 2012, 13:52
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1266 0


След изиграването и на последните мачове от груповата фаза на Шампионската лига станаха ясни всички осминафиналисти. Единствената държава, която има 4 отбора в елиминациите, е Испания. Реал Мадрид, Барселона, Валенсия и Малага преодоляха своите групи.

Това, което направи впечатление е, че трите немски отбора в турнира финишираха на първите места в своите групи. Италия имаше два участника и двата продължават напред.

Голямата новина е, че европейският шампион Челси отпадна. За първи път в историята на турнира носителя на трофея не преодолява груповата фаза (Олимпик Марсилия също през 1993/94, но тогава не участва заради уредени мачове).

Шампионът на Англия Манчестър Сити също отпадна и от Висшата лига останаха само Арсенал и Манчестър Юнайтед.

Според регламента повечето отбори вече знаят кой може да им се падне. Задължително първите в групите играят срещу някой, който е втори в своята и са гости в първите мачове. Освен това отбори от една държава не могат да се срещнат, както и отбори били в една група.

Това означава, че вариантите пред Реал Мадрид, който финишира втори, са Ювентус, Манчестър Юнайтед, Байерн, Пари Сен Жермен или Шалке.

Барселона може да срещне стария познайник Арсенал или Милан. Всички победители в групата се надяват да изтеглят Селтик или Галатасарай, които останаха втори в своите групи. Жребият е на 20 декември по обед в Нион.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete