Събота, 27 Април 2024, 02:55

Ректорът на ТУ - София приветства новия директор на компютърната гимназия - г-н Николай Сираков

15 Септември 2020, 15:44
(2) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3634 12


Днес една малка част от учениците на Професионалната гимназия по компютърни технологии и системи в град Правец прекрачиха училищния праг, някои от тях, за да приветстват първия учебен ден в гимназията, други, за да станат за последен път част от тържествената церемония на този ден.

Макар и в условия на пандемия, всички показаха, че след толкова месеци в изолация, вече нямат търпение отново да седнат на чиновете и да се потопят в сферата на знанието, науката и забавлението.

Съпричастни да споделят радостта и емоциите от този ден с всички присъстващи ученици, учители и родители, бяха проф. дн инж. Иван Кралов - ректор на Технически университет - град София, Пенка Иванова - директор Дирекция учебна документация към МОН, Румен Гунински - кмет на община Правец, Николай Николов - главен секретар на ТУ-София, проф. д-р инж. Даниела Гоцева -
заместник-декан на Факултета по компютърни системи и управление и научен ръководител на ПГ по КТС при ТУ-София, д-р Явор Томов - преподавател в ТУ-София.

Проф. дн инж. Иван Кралов поздрави всички присъстващи от името на академичното ръководство на ТУ-София по случай първия учебен ден:

"ПГ по КТС при ТУ е място, където се създава бъдещият елит на нацията, където наред с общото образование се получават и технически умения."

г-н Кралов представи и новия директор на компютърната гимназия - г-н Николай Сираков, който от днес официално встъпва в длъжност.

"Скъпи ученици, прекрачвайки прага на нашето училище, вие ставате част от едно от най-добрите училища в страната. Факт е, че сме на първо място по бал и сме в топ 10 за страната. Почти всички наши възпитаници продължават обучението си в много университети както в България, така и в чужбина. По-нататък намират и своята реализация в едни от най-добрите и най-успешни софтуерни фирми. Тук ще срещнете един страхотен колектив от преподаватели, които с радост ще ви предадат уменията си, ще се грижат за вас, ще бъдат като ваши родители. Пазете традициите на нашето училище, множете успехите ви. Така вие ще влезете в едно общество, наречено "УКТЦ". Пожелавам на всички присъстващи много здраве, за да можем да се справим успешно в условията на COVID-19. " - допълни г-н Сираков.

Поздравителни адреси бяха получени от г-жа Милена Дамянова - председател на комисията Наука и образование в 44-тото Народното събрание, г-жа Росица Иванова - началник на Регионалното управление по образование - София област.

Г-н Румен Гунински и г-жа Пенка Иванова - директор Дирекция учебна документация към МОН, също отправиха своите поздравителни слова за тазгодишното начало на новата 2020/2021 учебна година.

И като по традиция, първи в училището влязоха осмокласниците заедно със своите класни ръководители под звука на първия училищен звънец.



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (8) (4)
    1. добавен от: Анонимен 15 Септември, 17:28

    Защо отсъстват Цветелин Дашин и Трифон Трифонов. Да не би новият директор да ги е освободил? Ако е така-адмирации за г-н Сираков!

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 15 Септември, 22:51

    Да,веднага бяха освободени.

  • Отговори (5) (0)
    3. добавен от: Анонимен 15 Септември, 23:23

    Най-готиния директор!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Септември, 09:31

    A Цветков кога?

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 16 Септември, 11:54

    утре

  • Отговори (2) (1)
    6. добавен от: Аз 16 Септември, 17:58

    КЪМ #1
    Дано си освободиш стомаха чрез силно изразено разстройство.

  • Отговори (1) (2)
    7. добавен от: Анонимен 16 Септември, 18:20

    Сираков е супер, ама Ценов щеше да е още по-добре!

  • Отговори (3) (3)
    8. добавен от: Анонимен 16 Септември, 23:17

    Трифонов е незаменим! И незабравим!

  • Отговори (5) (2)
    9. добавен от: Анонимен 17 Септември, 08:18

    Дашин вън.

  • Отговори (4) (3)
    10. добавен от: Анонимен 17 Септември, 08:25

    Един крадец като Дашин какво прави още там вън от училището.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete