Събота, 27 Април 2024, 02:58

Решения от шестото редовно заседание на Общински съвет Етрополе

27 Април 2017, 22:25
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1238 5


На 27.04.2017г. се проведе шестото редовно заседание на Общински съвет Етрополе в присъствието на всички съветници.По предложение на председателя бе добавена допълнителна т.23.
По т.1 бе приета Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 13 за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги на територията на Община Етрополе. Някои от промените са:
-издаване на скици за недвижим имот на физически лица-15 лв., на юридически лица-30лв.
-презаверка на скици от издаването на които са изтекли 6 месеца-7 лв.
-удостоверения за законност на строеж /обект/-30 лв.
-издаване на дубликати на удостоверения за раждане, граждански брак, препис-извлечение на акт за смърт-6 лв.
-удостоверение на лице за семейно положение-5 лв.
По т.2 се прие Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 1 за обществения ред, като въз основа на нея, родителите или настойниците и попечителите на дете са длъжни да го придружават на обществени места след 20.00ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22.00ч., ако детето е навършило 14 г., но не е навършило 18 г.
-забранява се допускането на деца в търговски обекти от 22, 00 до 6,00ч., нарушителите на разпоредбите ще бъдат глобявани
По т.3 бяха направени текстови корекции и бе приет Годишния финансов отчет на „МИР-И" ЕООД, гр.Етрополе за 2016 г.
По т.5 също последваха текстови корекции и бе гласуван Годишния финансов отчет на „МБАЛ Проф.д-р Александър Герчев-Етрополе" ЕООД, гр.Етрополе за 2016 г.
По т.6 се гласува Годишния финансов отчет на „Медицински център I Етрополе" ЕООД, за 2016 г., , като д-р Глогов сподели, че са оползотворени 60 хил. лева за направата на ремонт на първия етаж на Медицинския център.
Решенията по т.7 до 14 включително засягат разпореждането с частна-общинска собственост, обявяване на недвижим имот публична общинска собственост за частна общинска собственост, както и възстановяване на земеделски земи на наследници.
По т.15 бе прието направеното от заместник-кмета Стефан Борисов предложение с искане за започване на процедура за изменение на ПУП на ЦГЧ за изграждане на съвременен пазарен комплекс и оформяне на площадно пространство.
По т.19 бяха избрани двама общински съветници за членове на Работна Група за наблюдение и оценка на изпълнението на Общински план за развитие на Община Етрополе-Мария Драганска и Цветолюб Пенчев.
По т.23 бе дадено съгласие на Управителя на "Медицински център I-Етрополе" ЕООД, да отдаде под наем, чрез публичен търг помещение "Кафе-бюфет".

Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (0) (1)
    1. добавен от: Анонимен 27 Април, 22:32

    Скиците от 10 лв. на 15 лв.Това е 50% увеличение.Защо?

  • Отговори (3) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Април, 06:10

    защото хазната е празна. :lol: :lol: :lol:

  • Отговори (2) (0)
    3. добавен от: Анонимен 29 Април, 12:16

    ако ти дигнат данъка на джипа от 500 на 600 лева, това е само 20%. :wink:

  • Отговори (2) (1)
    4. добавен от: до Обединени патриоти и г-н Б. Бранков 29 Април, 18:26

    Снимки с имената на осъдените крадци + обраните адреси да се поставят на табла в кметствата на селата, така че хората да знаят кой ги краде. В нашето Равно поле хванатите крадци, из цяло село добре лъжат, че са набедени от окрадените. Така те излизат честни, а окрадените и потрошени виновни...
    Надяваме се на съдействието на председателя на „Обединени патриоти" на София-област г-н Богомил Бранков, защото това беше приоритет в предизборните им кампании и за президент, и за парламент. Кметовете да съдействат, а не да защитават крадците или да не ги интересува, дори да ни молят да оттегляме жалбите от МВР Ел. Пелин.
    Ако се поставят на табла със снимки, кражбите ще бъдат преустновни или сведени до минимум. Дано посрамените да си вземат поука, да не лъжат и да бъде за урок на всички други, решили да крадат.
    Искаме да изразим изключителната си благодарност към полицаите от МВР Елин Пелин, които са хванали крадците обрали в края февруари 2017 г.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: informiran 30 Април, 10:16

    Георги Петков, заместник кмет на Емил Иванов, кмет на Своге ще е новият областен управител на Софийска област. Зад кандидатурата му са се обединили всички политически сили.Дори и Жоро Цветков от ГЕРБ нямал нищо против неговата кандидатура.
    Честито Жоро! Ти най-после успя! Успех !

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete