Събота, 27 Април 2024, 05:56

Революцията е близо - Евро 2020 в 13 държави!

13 Ноември 2012, 12:10
(0) (0)
Свят - Спорт
Прочетена: 1400 0


Революционната идея на Мишел Платини Евро 2020 да се проведе в няколко държави е напът да се осъществи, гръмна вестник "Билд".

Още през лятото президентът на УЕФА разкри намеренията си шампионатът на Стария континент да се проведе в "цяла Европа".

На 7 декември французинът ще представи модела си пред изпълнителния комитет на централата и се очаква още в началото на 2013 година идеята му да влезе в сила.

"Мишел Платини ми разкри своя план в личен разговор между нас двамата. Той трябва да получи одобрението на изпълнителния комитет", сподели пред изданието президентът на германския футболен съюз Волфганг Нирсбах.

Ето какъв е и самият план:

Шест групи, всяка от които ще се състои от 4 отбора. Мачовете във всяка група ще се играят в две държави, т.е. общо 12 страни ще имат задачата да приемат двубоите от груповата фаза на турнира.

Къде ще играят отборите зависи от двата поставени тима във всяка група. А кой ще бъде поставен се определя от мястото в ранглистата на ФИФА на всички отбори, които успеят да се класират на турнира. В момента най-добрите 12 отбора в Европа (според ранглистата) са Испания, Германия, Португалия, Италия, Англия, Холандия, Русия, Хърватия, Гърция, Швейцария, Франция и Белгия.

Ако например Германия се класира на Евро 2020 и спечели групата си, ще има възможността да изиграе три мача в Берлин (включително и осминафинала).

Четвъртфиналите ще се състоят на неутрални терени и нито един отбор няма да има възможността да играе у дома.

За полуфиналите и финала ще бъде включена 13-а страна, която да приеме мачовете на истината. Според "Билд" от УЕФА флиртуват с Истанбул.

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete