Петък, 26 Април 2024, 22:05

Рилски спортист превзе Правец със здрава защита

4 Февруари 2017, 19:53
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 2266 6


Рилски спортист постигна най-впечатляващата си победа от началото на сезона в НБЛ. Самоковци наказаха шампиона Лукойл Академик със 75-66 при това в неговата зала. Рилецо игра много силно в защита и именно това донесе успеха на тима. Той го оставя на пето място, но със сигурност може да е много важен от психологическа гледна точка, особено преди турнира за Купата на България. Лукойл пък допусна трета загуба в шампионата и първа у дома, но първото място на тима не е застрашено, тъй като в последния кръг от този етап почива. Рилски пък ще посрещне Академик Бултекс 99 и ще гони нов успех, с който да остане близо до четворката. Другата важна новина от мача е и завръщането в игра на Божидар Аврамов. След близо две години отсъствие и две операции гардът получи 4 минути на терена, в които се отчете с 1 асистенция, 1 отнета топка и 1 грешка.
 
Лукойл тръгна мощно и вкара първите 9 точки в двубоя. След това дълго време тимът имаше комфортен аванс, но с добър завършек на частта Рилецо се доближи на само 3. През втората гостите продължиха да се борят и стояха близо до съперника, за който пък в игра се появи Божидар Аврамов. Точно след средата на тази четвърт самоковци поведоха за първи път, а до паузата играта остана равностойна, като все пак гостите бяха напред с 3.
 
И след почивката двата тима се бяха вкопчили сериозно един в друг и редуваха точки. Логично никой не успя да се откъсне, но с добър завършек на третата част благодарение на Еван Бройнсма, гостите стигнаха до +3. Самоковци заиграха още по-добре в защита в началото на последната четвърт и това даде резултат. Настроението на гостите се пренесе и в нападение и след няколко добри атаки и серия от 9-2 преднината им стана 10 точки при малко повече от пет минути до края. Домакините свалиха 5 от пасива си, но тогава много важна тройка наниза Ди Джей Шелтън. Интригата пък свърши окончателно при оставащи 66 секунди, когато Бозов наниза тройка за +11.
 
Много силно за самоковци игра Ди Джей Шелтън, който завърши с 26 точки и 12 борби. Еван Бройнсма се включи с 14 точки, а Тони Удс имаше 10 и 9 борби.
 
Най-резултатен за домакините стана Антъни Бийн с 20 точки. Стив Зак се отчете с 13 и 17 борби, а също 13 точки плюс 7 асистенции добави Дани Гибсън.


Източник: bgbasket.com

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: hdjcd 4 Февруари, 20:25

    70 zritelia polovinata sa bez bilet e strashno vi pripoznavat i v Pravec. A ima " fenove" koito hodiat samo kogato gn.Zlatev e v zalata

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 21:00

    Браво-Тая вечер значи е била "тъпканица"в физкултурния салон в Правец-на други мачове е било и по зле-30 зрители

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 22:22

    tapota v zalata.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: buba 4 Февруари, 22:22

    osrahme se

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 09:24

    Дечев освен да го играе на дървен философ в последно време да си ходи май е наближило? ?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete