Събота, 4 Май 2024, 02:56

Румен Гунински подкрепя работата на випуск 2010 на БУП "Димитър Паница" с децата от дома във Видраре

31 Януари 2012, 12:57
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3239 6


Работата си с децата от Дома за деца и младежи с умствена изостаналост „Св. „Пантелеймон" в с. Видраре, община Правец, представиха представители на випуск 2010 по време на срещата си с кмета на Правец Румен Гунински. Вече втора година те разработват и реализират програма, която има терапевтичен ефект и същевременно подпомага социализацията на децата. Основните й цели са да постигне устойчивост и измеримост в работата с децата с увреждания и да бъде мост между университетите, които подготвят специалисти по специална педагогика, и институциите за деца със специални образователни потребности. Програмата се осъществява съвместно с преподаватели и студенти от СУ „Св. Климент Охридски" в рамките на проект, финансиран от „Бонита тръст" и изпълняван от Българско училище за политика.

По време на срещата с кмета на Правец представителите на випуск 2010 обясниха, че докато през първата година работата е била фокусирана върху сесии по приложни изкуства, целящи развитие основно на фината моторика на децата, през втората година акцентът ще е върху музико- и драма-терапията. Така ще се надгради постигнатото при работата с децата и ще продължи сътрудничеството между университета и социалната институция. Това ще позволи на студентите да прилагат на практика наученото и да обогатяват академичните си знания чрез директен контакт и работа с децата. В същото време децата от дома ще имат по-добър достъп до специалисти и до нови методи за терапия. От своя страна Румен Гунински се ангажира да подпомогне инициативата като осигури транспорта на студентите до дома в с. Видраре. След края на сесиите по музико- и драма-терапия, децата ще организират специално събитие, на което ще покажат резултатите от работата си.

Успешната работа по проекта в с. Видраре ще даде възможност да се положат основите на модел за сътрудничество между академичните институции и домовете за деца. Това е част от втория компонент на проекта "Млади лидери в подкрепа на социалната интеграция на децата от институциите" за обсъждане на политики в процеса на деинституционализация и социална адаптация на децата от домовете.

Източник: http://www.ngobg.info

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 31 Януари, 15:13

    И ние го подкрепяме. Браво!

    Но какво от това?

    Думите не топлят...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: малчуган 31 Януари, 16:08

    Тоя Румен що не отиде да ги види тея деца, до сега не е ходил нито веднъж при тях, ако е за някой коктейл в риуто ще е първи на масата :!:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 31 Януари, 16:36

    Румен поне прави нещо дори и само то да е на думи. Показва се много умело по медиите

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: до 3 31 Януари, 21:47

    "Никой не може да ти даде това което аз мога да ти обещая"
    Румен Гунински :lol:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Януари, 22:30

    Хаха #4 ние знаем, че е силен на думи :)

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: До 2 1 Февруари, 10:44

    Действително там във Видраре,човек само,ако надникне,ще получи потрес!Лошото е друго,че персонала,като,че ли повече го интересува да не закрият дома и да останат на улицата!Това е най важното и именно там се води борбата за кметското място,кой да бъде избран и неговата шайка да остане да работи в дома!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (211)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (128)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (48)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (61)
70% Complete