Понеделник, 30 Март 2020, 18:14

Румен Радев: Снемам доверие от правителството. На всичко това трябва да се сложи край!

4 Февруари, 12:43
обновена на 4 Фев 2020
(5) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2925 25


"Днес деленето не е между леви и десни, а между порочната власт и милионите почтени българи"
Президентът Румен Радев официално сне доверието си от правителството.

"Официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданската свобода. Това правителство и управление води до разпад на държавността. На всичко това трябва да се сложи край", заяви президентът Румен Радев в обръщение към народа.

"Днес деленето не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояване на нашите права, аз съм редом с вас", каза държавният глава.

Публикуваме пълния текст на обръщението:

Уважаема г-жо вицепрезидент,

Уважаеми секретари и съветници,

Уважаеми представители на медиите,

Скъпи сънародници,

От 3 години призовавам правителството да работи отговорно и ефективно в интерес на българските граждани. Не го правя като политически опонент, а като държавен глава, с мисъл и грижа за бъдещето на България. За съжаление, това не се сбъдва.

Днес сме свидетели на остра криза в управлението на всички нива.

Липсата на воля за реформи и за борба с корупцията и разхищенията, методичното погазване на закона и морала, доведоха България до парализа на цели обществени системи и институции без аналог в историята на българския преход.

Жителите на Перник и цели села от региона са оставени без вода, за което кабинетът отказва да поеме политическа отговорност.

Разследвания на чужди медии и институции осветлиха разхвърлянето из цялата страна и горенето на чужди боклуци в наши централи, което трови въздуха и природата ни. България не е бунище и никой няма право да залага здравето на българите, за да извличат печалба шепа бизнесмени с държавни протекции.

Кабинетът тихомълком прокарва реформа на валутния борд, за чийто смисъл и основания българите очакваха ясни разяснения.

Законодателството се превръща в заложник на лобистки интереси, а бедността и неравенството се задълбочават.

Търгува се дори с национален суверенитет в името на личното политическо оцеляване.

Институции, призвани да бъдат независими и да отстояват закона, го погазват показно, превръщайки се в инструмент на властта. Държавни органи си позволяват да сплашват несъгласните и протестиращите. Налице е организирано настъпление срещу гражданските свободи.

Това правителство и управление води до разпад на държавността и ни лишава от бъдеще като нация.

На всичко това трябва да се сложи край.

Считано от днес, официално снемам доверие от правителството, което не действа в интерес на българските граждани и носи отговорност за острата криза в нашето общество.

Скъпи сънародници,

Днес делението не е между леви и десни, столица и провинция, а между порочната власт и милионите почтени българи. В борбата за отстояването на нашите права аз съм редом с вас. Бъдещето на България е на свободна, европейска страна, в която гражданите не се  страхуват от репресиите, а се уповават на закона и морала.

Това е бъдещето на смелите и достойни българи! На младите и просветените, на възрастните, честните и отрудените, на всички, които ще възродим отечеството. Да се обединим за справедливостта и държавността. За доброто на България!
Източник: mediapool.bg

Коментари (25)

 • Отговори (31) (29)
  1. добавен от: Стар чекист 4 Февруари, 13:35

  Евала г-н президент.От 10г. непрекъснато повтарям,че с приказки разбойници няма как да се отстранят от власт.Над два милиона сме гласували за Вас.Не два,не един ,не даже половин милион,сто хиляди да излезем на улиците и тия посерковци от ГЕРБ и сие ще станат шампиони по лека атлетика подобно на В.Божков.И тогава ще видим кой кум,кой сват и кой е на президента брат!!!

  • (20) (17)
   1. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:18

   Леко да са не съпнеш

 • Отговори (28) (15)
  2. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 13:43

  Мунчо,бягай за Педерусия..

 • Отговори (11) (17)
  3. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:10

  Браво

 • Отговори (26) (32)
  4. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:14

  Аз снимам доверието си от Радеф, този човек е за затвор

 • Отговори (19) (30)
  5. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:15

  Гавалюгавите ще направят свирка и на дявола

 • Отговори (19) (13)
  6. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 14:58

  Както майка ти ли?

 • Отговори (4) (16)
  7. добавен от: maca 4 Февруари, 15:04

  Ех.. Имало един военен, който не е влязъл в армията, за да си натриса псевдо патриотизма и мъжественост у фейсбука, щото така е модерно и си интересен. Ами как ще опазим единственият Мъж, няма да го оставят току така онея бактерии...

 • Отговори (5) (17)
  8. добавен от: Христина Христова Димитрова 4 Февруари, 15:32

  Така трябва.Браво.Ревизия на мозъци,колко нервни окончания са им останали и дали бумащината на администрацията във властта се е толкова затегнала в безотговорните си действия г-дата депутати.Май трябва малко военно положение за да можем да се оценим като българи а не да бъдем натискани от някой хора и практически да плюем и газим химна,знаме,конституция за джобовете и езиците на съвременните депутати и да им пълним портфейлите и мозъци за наша несгода.За Европейска Демократична Република България.Да зачитаме човешките права на Българите а не да ги ,,блъскаме,,с негативни мисли и последствията са фатални.

 • Отговори (14) (2)
  9. добавен от: Анонимен 4 Февруари, 16:09

  8 Христинке, ревизия на мозъци трябва и на простите ганьовчета неможещи една дума и едно изречение да напишат що годе грамотно. Пък чак тогава да се вживяват в революционери. ;)

 • Отговори (0) (6)
  10. добавен от: Христина Христова Димитрова 4 Февруари, 16:36

  Номер 4 ако се вгледате в хората и решите тяхната пенсия,заплата/говоря под минималната която е в цяла България/и немърливостта на хора зачитащи унищожението на по-бедните с така наречена за буржоата/така да ги наречем / евтанизация/тиха/ ние за къде сме !?В такова действие и мислене както казахте - революция и пак тиха.Тя е най-лошата

  • (7) (0)
   1. добавен от: Анонимен 5 Февруари, 06:28

   Нещо не ти се разбира от коя страна на барикадата си.
   Празни приказки много, объркани, неясни, а качеството - нулево.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

Анкета » коментари (9)

Какво си пожелавате за Новата 2020 година?

отговори
Здраве, защото то е най-важното (738)
70% Complete
Пари, че сме заникъде без тях (64)
70% Complete
Любов, за да е по-красив всеки наш ден (58)
70% Complete
Мир по Земята (117)
70% Complete