Петък, 26 Април 2024, 21:39

С песни и танци бе съпроводен Великденският събор в Ботевград

6 Май 2013, 12:44
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3535 1


С празничен концерт започна тазгодишният Великденски събор в Ботевград.
Десетки граждани се събраха на площад „Освобождение”,  за да се насладят на изпълненията на самодейците от читалище „Христо Ботев 1884”.
„Честит да ни е празникът Великден и благословени надеждите ни за по-добър живот. Великденският събор в нашия град е сплотявал и духовно обогатявал хората от ботевградския край. Най-добрият начин да усетим празника е да го наситим с песни и танци, да го съпреживеем заедно"- с тези думи започна празничният концерт. В него взеха участие смесен градски хор „Стамен Панчев” с диригент Татяна Цонкова, детски танцов състав с ръководител Стоян Стоянов, детски хор „Бонка Големанова” с диригент Боряна Нешкова, младежки духов оркестър с диригент Константин Гайдарски, мажоретен състав с ръководител Иванка Христова, трио „Севера” и трио „Ботевград” с ръководител Стоян Димитров, певицата Любомира Вушева, фолклорен ансамбъл „Ботевград” с хореограф Стоян Стоянов и църковен хор с диригент Милена Спасова.

След празничната програма, отец Тошко поздрави ботевградчани от името на дядо Владика и Църковното настоятелство, като им пожела много здраве, бодрост и сили. Той пожела на всички приятно изкарване на празника и призова всички дечица да си вземат кръстче и великденски яйца.

Ботевградчани имаха и  възможността да опитат от 22 метровия козунак, осигурен от дружество „Орханиец”. За втора година дружеството участва във Великденския събор с козунак, като идеята е всяка година той да се увеличава с по един метър. Козунакът е произведен от фирма „Деси 92” и бе раздаден буквално за минути.
Великденският събор завърши с празнични хора, изпълнени от Градски духов оркестър.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete