Понеделник, 23 Септември 2019, 23:34

С подписка живущите на ул. "Шипка" и ул. "Кирил и Методий" в с.Врачеш настояват за ремонт на двете улици

24 Април, 16:11
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1584 23


Живущите на ул. "Шипка" и ул. "Кирил и Методий" в с.Врачеш внесоха днес жалба до кмета на селото Марин Бончовски относно лошото състояние на двете улици, които са осеяни с дупки и кратери. Към жалбата е приркепена и подписка, в която фигурират подписите на над 100 човека.

Едната улица- ул."Шипка" е меко казано улица, тъй като върху половината част от нея никога не е имало асфалт. Куриозен е и фактът, че точно по средата на "улицата", стърчи стълб.

Гражданите твърдят, че другата половина от ул. "Шипка", върху която има останки от асфалт е асфалтирана за последно през 1988г. Там, където някога е бил полаган асфалт, в момента зеят огромни дупки.
Да припомним, че през лятото на 2005 година проливните дъждове препълниха река „Чешковица” , която минава успоредно на двете улици. Тогава тя излезе от коритото си и буквално ги заля.
Покритието на ул. „Шипка”, което и тогава не бе асфалт, се разруши и изкопа драстично, но мерки не бяха взети. И до днес улицата е в състояние, в което я остави наводнението от 2005г. Другата- ул. "Кирил и Методий" , върху която е полаган асфалт също е в много лошо състояние, като има големи отсечки от нея, където липсва асфалт, а дупките са една до друга.
Живущите на двете улици се питат кога ще видят асфалт и пътна настилка, която да отговаря на 21 век?!

А ето и текста на жалбата:

"Уважаеми г-н Кмет,
Ние живущите на горепосочените улици в с. Врачеш изказваме сериозното си възмущение от изключително лошата инфраструктура, а именно липсата на асфалт по цялата дължина на улиците.
В дъждовно време се образуват огромни локви, в резултат на което не е възможно минаване през улиците. При преминаване с автомобили, водата от локвите се пренася върху оградите и къщите и това води до тяхното преждевременно разрушаване. Ремонтираните къщи и огради вече са в лошо състояние.
Също така в сухо време при преминаване на автомобили по ул. "Шипка" и ул. "Кирил и Методий" се образуват облаци от прах, който пък се вдишва от живущите. Не е възможно да се отварят прозорци с цел проветряване, всичко е изключително мръсно и прашно.
Поради лошото състояние на тези улици, личните ни автомобили се нуждаят от постоянен ремонт.
Многократно е обещавано, че проблемът ще бъде решен, но до момента няма резултат.

Молим за Вашето съдействие, като се надяваме, че този път ще бъде обърнато внимание и ще бъдат взети спешни мерки за решаване на нашия проблем, имайки предвид, че живеем в 21 век.
В тази връзка живущите желаят организиане на среща на място в един от почивните дни или в делничен ден след 18ч."Източник: balkanec.bg

Подобни новини

Коментари (23)

 • Отговори (13) (5)
  1. добавен от: Анонимен 24 Април, 16:46

  Това не нищо не прелича вече!!!!Живееем 21ви век е вече банална реплика! Но докога?????? Тънем в прахххх и калл?? Кмета на селото си кротува и мишува.Кмета на общината и заместник кмета г-н Цветелин Цветков (който,ако не остане нещо за джобчето му не се подхваща да помогне на хората). Вече сте жалки и смешни, има майки с деца- нито една майка не може да излезе да разходи детето си с количката,нито едно малко дете не може да излезе да играе в този прашуляк! Излагация, лапнахте властта и мълчите като риби.!!!!! НЕЩАСТНИ СТЕ и ЖАЛКИ!!!!!!

 • Отговори (8) (10)
  2. добавен от: Анонимен 24 Април, 16:56

  Стига с тоя Врачеш !!! Има и други села и улици в града за ремонтиране !!!

 • Отговори (7) (9)
  3. добавен от: Анонимен 24 Април, 17:07

  1, като тези две улици са в окаяно състояние, кметът на селото е трябвало да ги подаде в общината, за да бъдат включени в програмата за капиталови разходи.

  • (5) (7)
   1. добавен от: Анонимен 24 Април, 23:11

   А значи така, когато е нещо за хвалба във Врачеш(като площада) браво Гавалюгов,
   Когато обаче е за лошото виновен е кмета на Врачеш???

   Ама много нагли станахте бе Гавалюги, добре че си отивате заедно с кмета есента

 • Отговори (7) (8)
  4. добавен от: Анонимен 24 Април, 17:09

  Къде беше кметът на обсъждането на общинския бюджет, нали тогава се правят предложения. Ако е присъствал, споменал ли е въобще за проблемните улици?

 • Отговори (7) (4)
  5. добавен от: Анонимен 24 Април, 17:40

  А какво стана със средствата отпуснати след големите наводнения 2005г, може би това е въпроса към община Ботевград? За голямо съжаление почти всички улици в общината са в лошо състояние, а там където са извършвани ремонти са некачествени. Нека Общинското ръководство си направи нужните анализи!

 • Отговори (19) (5)
  6. добавен от: Анонимен 24 Април, 19:09

  Гавалюгов да не се крие и да отива при хората да види тези така наречени улици

 • Отговори (16) (9)
  7. добавен от: Анонимен 24 Април, 19:12

  Нещастника Гавалюгов ходи да гледа работата на АПИ по асфалтирането дето не му е работа, а това за което отговаря да се поправи нехае...

 • Отговори (11) (9)
  8. добавен от: Анонимен 24 Април, 19:12

  Скапан нещастник оставка

 • Отговори (14) (6)
  9. добавен от: Анонимен 24 Април, 19:15

  Защо плащаме данъци на тая община

 • Отговори (12) (2)
  10. добавен от: анонимен 24 Април, 19:33

  Като гледам улиците ми изглеждат добре,поне са насипани с чакъл.Елате и вижте състоянието на улица "Теменуга"?

  • (4) (0)
   1. добавен от: Анонимен 24 Април, 23:46

   А на улица "Кактус" всичко е наред.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (281)
70% Complete
Не (157)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (371)
70% Complete