Събота, 27 Април 2024, 08:14

Състезателят на СК "Сунг - ри Ботевград" Калоян Бинев трети на международния турнир по олимпийско таекуон-до G1 "Галеб Трофи Сърбия оупън"

16 Октомври 2017, 15:03
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1211 0


През изминалия уикенд се проведе петнадесетото издание на международния турнир по олимпийско таекуондо от ранг G1 "Галеб Трофи Сърбия оупън", на който участие взе състезателят на
СК "Сунг - ри Ботевград" Калоян Бинев при мъжете в категория до 63 кг. Състезанието е сред най - сериозните на стария континент, в което участват повече от 1200 състезатели от целия свят.
Калоян успя да спечели бронзовото отличие в своята категория, в условията на много сериозна конкуренция, като по пътя към медала преодоля трима противника, а на полуфинала отстъпи с минимална разлика от шампиона в категорията.
В първия кръг Калоян преодоля хърватина Филип Юрета, а във втория кръг преодоля националния състезател на Италия Симоне Кресчензи. Италианецът е много талантлив състезател и успя максимално да затрудни нашият състезател и като цяло мачът протече много равностойно, като се стигна до допълнителен рунд, в който Калоян беше по активният от двамата и успя пръв да пласира победната точка.
В мача за медала, Калоян Бинев се изправи срещу руснака Руслан Алиев. Алиев поведе в резултата, но Калоян успя да се възползва от ръстовото си предимство и обърна резултата в своя полза. Въпреки мощните атаки в последния рунд, Калоян успя да задържи резултата и да спечели срещата.
В полуфиналната среща Калоян се изправи срещу иранецът Амирхосеин. Иранецът започна да атакува мощно още от самото начало са срещата и успя да поведе в резултата. Калоян беше близо до обрат във втория рунд, но за съжаление силите не му достигнаха, за да спечели срещата. В последствие Амирохосеин стана шампион в категорията.
Това е третият медал за Калоян през тази година от G1 турнирите при мъжете, след медалите на турнирите в Словения и София. От края на лятото Калоян се готви със своите съотборници в СК "Сунг - ри Ботевград" и пред него предстои участие на Европейското първенство за мъже и жени, което ще се проведе в началото на м. декември в София.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete