Петък, 26 Април 2024, 15:42

Състоя се обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг на община Костинброд за закупуването на рентгенов апарат

27 Декември 2018, 21:39
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 791 0


На 27.12.2018 г. /четвъртък/ от 10:00 часа в малкия салон на НЧ “Иван Вазов -1947“, гр. Костинброд се състоя обществено обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг на община Костинброд за закупуването на рентгенов апарат.

Покана за провеждане на общественото обсъждане на предложение за поемане на дългосрочен общински дълг публикува Община Костинброд преди седмица и прикани всички жители на общината заедно да вземат важното решение.

На обсъждането г-н Трайко Младенов-кмет на община Костинброд, заедно с д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, г-н Александър Ненов- зам.-кмет на община Костинброд и г-жа Анита Кръстанова- директор на дирекция “Финансов контрол” и главен счетоводител на община Костинброд разясниха подробно внесеното предложение.

Предназначението на кредита ще е закупуване на цифров графичен рентгенов апарат с безжичен цифров панел с Включен PACS, ултразвукова система с цветен Доплер и два трансдюсера – конвексен и линеен и ремонт помещение в поликлиниката, в град Костинброд.

Апаратът ще е най-новата медицинска апаратура за образна диагностика в община Костинброд и ще осъществява цялата гама рентгенови изследвания при заболявания на мускулно-скелетната, храносмилателната, дихателната, отделителната, половата и др. системи. Образната диагностика ще помага на медика да постави точна диагноза и да предприеме най-добро лечение на пациента. Важен фактор ще и спестяването на средства и време на жителите на общината в търсене на други медицински центрове, разполагащи с подобна техника.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete