Събота, 27 Април 2024, 04:39

Седмица на доброволчеството в Драгоман

28 Ноември 2019, 18:51
(0) (0)
Драгоман - Новини
Прочетена: 1626 0


В първата седмица на месец декември в Драгоман, ще се проведе Седмица на доброволчеството. Кампанията ще е в периода 2-7 декември и се организира от Община Драгоман със съдействието на БЧК, МБЧК, МКППМН, РСПБЗН – Сливница и фондация „АДРА”.

Инициативата стартира с безплатни прегледи за остеопороза в село Габер на 2-ри декември /понеделник/. Прегледите ще се извършват от от 9:30ч. до 12:30ч. и от 13:30ч. до 17:30ч. в здравната служба на селото. Те ще са на жени на възраст между 45 и 70 години с предварително записване на телефон - 0879 59 61 25.

Във вторник на 3 декември, ще се проведе презентация на тема „Природни бедствия”.

През третия ден от кампанията /4 декември/, ще бъдат раздавани материали свързани с превенция от пожари през отоплителния период. Заедно с това, ще бъдат раздадени и специални коледни картички с лични послания изработени от учениците от I и II клас на СУ "Христо Ботев", които да стоплят сърцата на възрастните хора на територията на общината.

5 декември /четвъртък/ ще е под надслов „Да запалим коледния дух в Драгоман”. Тогава ще бъде украсяван града и ще се запалят светлините на коледната елха.

На 6 декември /петък/ в Детска градина „Радост” – Драгоман, ще се състои театрална постановка „С огъня игра не бива”. Ще се проведе и учебна евакуация в детското заведение с участието на пожарникари от РСПБЗН – Сливница.

В последния ден от инициативата /събота – 7 декември/, ще има Благотворителен базар организиран от Местната комисия за борба срещу противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, Български червен кръст и Младежки български червен кръст. На базара ще се продават ръчно изработени картички и послания за възрастни самотно живеещи хора.



Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete