Вторник, 24 Януари 2017, 11:05
По-различните новини само за вас!

Врачеш

Седмица на Паисий в ОУ "Отец Паисий" с. Врачеш

+ | - 28.10.2016г. 19:06 | Новини
Прочетена: 1180 | 8

Оцени:

Първи ноември е ден за почит на предците ни будители - книжовници, светци, мъченици, герои от славното минало. Няма народ като нашия, в чиято история словото, писмеността и духовността да са имали такава съдбовна роля.
В чест на Деня на народните будители и патронен празник на училището в ОУ "Отец Паисий" село Врачеш се организираха редица прояви под името Паисиева седмица, под наслов "Да се знае, да се помни.." В часа на класа бе представена презентацията "1 - ви ноември - Ден на народните будители".Обновен бе къта на Паисий. Учениците от начален етап участваха в инициативата "Аз пиша красиво и правилно". Други ученици рисуваха портрети на народни будители, трети създадоха стихове за тях. Най- доброто ученическо творчество бе наредено на училищната изложба. Проведоха се и спортни състезания по футбол и спортни игри. Направено бе и табло за народните будители. Седмицата бе закрита с литературно-музикална програма.
Нека заедно прочетем каменния надпис от времето на хан Омуртаг "Човек и добре да живее, умира. И друг се ражда. И нека родените по-късно помнят!"
Ние сме родени по-късно. Други ще се родят още по-късно. Нека помним! Честит празник на всички българи!

Източник: balkanec.bg
Стани фен във Facebook  
« Назад

Коментари (8)

  • 1

Добави коментар
виж всички » Анкета

  • Одобрявате ли предоставянето на купите на мъжкия баскетболен отбор на Балкан за съхранение във фонда на Исторически музей Ботевград?
    Коментирай (5)

виж всички » Справочник

Новините по дни

Изпрати новина до Balkanec.bg

Заглавие: *
Текст на новина: *
Обратна връзка: