Петък, 26 Април 2024, 21:20

Седмокласнички на СУ "Хр.Ясенов" достойно представиха София-област в образователно-патриотичната кампания "Моят град е моята крепост"

6 Юни 2018, 19:17
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 1359 1


Отборът на Област Перник спечели втория полуфинал на образователно-патриотичната кампания на МРРБ „Моят град е моята крепост“ за областите от Югозападна България, който се проведе в Кюстендил. Над 460 ученици и техните преподаватели изпълниха голямата зала на Драматичен театър „Крум Кюлявков“, за да подкрепят своите фаворити.
В ролята на изпитващи на сцената бяха актьорите Димитър Рачков и Васил Василев – Зуека, а помощ на състезателите оказваше водещата на „Аз обичам България“ Евелина Павлова. Участие в надпреварата взеха 12 ученика от 5-и, 6-и и 7-и клас, които бяха разпределени в 6 отбора, формирани от областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Пазарджик, София - град и София област. Втори се класира отборът на домакините, като битката за титулярното място бе изключително оспорвана. Третото място зае отборът на София област, който бе представен от седмокласничките на СУ "Хр.Ясенов" гр.Етрополе-Стиляна Генчева и Галимира Стоянова.
Купата бе завоювана след изпълнение на „дузпи“ под формата на допълнителни въпроси от председателя на журито – министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. Останалите членове на журито бяха заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова, областният управител Виктор Янев и кметът на Община Кюстендил Петър Паунов. Като победител Област Перник ще представлява региона по време на финала на инициативата, който ще се състои през есента в София.
Децата премериха знания в три състезателни кръга. В първия от тях всеки отбор отговаряше на два въпроса за родния му край, свързани с културно-исторически обекти, обновени и социализирани за туристически посещения по ОПРР. Във втори кръг участниците трябваше да познаят изпълнителя и името на песен. Последният кръг, включва въртене на „колело на късмета“ с имената на всичките 28 области, а всеки отбор трябваше да отговори на въпроси за района, който му се падна след завъртане на колелото.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 8 Юни, 15:52

    Поздравления за успеха на тези две прекрасни девойки! Напред и нагоре! Респект!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete