Неделя, 19 Май 2024, 19:42

Шестима цигани са в ареста за побой над горския стражар в Самоков, двама от тях бяха задържани в Правец

17 Август 2012, 21:19
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 2434 2


Полицията задържа мъжете, нанесли побой на горския стражар в Самоков, съобщиха от ОД на МВР – София. Шестима са в ареста, двама от нападателите бяха задържани в Правец. След упорито издирване, продължило две денонощия, криминалистите от районното управление в Самоков установиха самоличността на мъжете, които във вторник по обяд нападнаха горски стражар на пътя между Самоков и Ихтиман.
 
След като го принудили да излезе от автомобила си, нападателите му се нахвърлили с камъни и юмруци, в резултат на което 58-годишният мъж бил откаран в болница с две спукани ребра и множество травми и охлузвания. 
 
След побоя мъжете изхвърлили колата на жертвата си в крайпътното дере. 
 
След активни издирвателни и процесуално-следствени действия в четвъртък всички членове на групата били установени, двама от тях са задържани в Правец, останалите - в Самоков. И шестимата са криминално проявени, четирима от тях осъждани за редица престъпления. 
 
М. П. (23 г.) само преди няколко месеца излязъл от затвора, където изтърпял ефективна присъда за нанесена телесна повреда. Има и предишна ефективна присъда от 3 г. и 6 м. за грабеж. 50-годишният В. А. е осъждан за незаконно преминаване на държавната граница в района на гр. Петрич, а 24-годишният М. Я. за шофиране след употреба на алкохол. 
 
Четири криминалистически регистрации, сред които и за посегателство срещу горския фонд, са вписани в досието на 32-годишния А. А., 26-годишният Я.А., за когото останалите твърдят, че е управлявал „Мерцедес”-а, с който е блъсната колата на горския служител, е регистриран за нанасяне на средна телесна повреда. Последният нападател, О. Д. (23 г.) е регистриран за шофиране след употреба на алкохол.
 
Мъжете са задържани в ареста на РУП - Самоков, с полицейска заповед за 24 часа. Материалите по досъдебното производство са докладвани на районната прокуратура. Работата по пълното изясняване и документиране на случая продължава.
 
Във вторник шестима цигани биха горски стражар край Самоков, понеже предния ден конфискувал незаконно добитата от тях дървесина. Стражарят беше настанен в болница със счупени ребра и множество контузии.


Източник: http://www.tvevropa.com/

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 00:22

    Добре де, Сега какво ще правим с тези мангали?
    Ще бъде дискриминация ако ги вкарат пак в затвора. Предлагам да им се отрежат ръцете, по-хуманно е от колкото да бъдат бити и замерани с камъни, както те са направили, нали?

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Август, 17:13

    Много добре "Балканец"!Нещата трябва да се наричат с истинските имена!Имам предвид "цигани"!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (5)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (253)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (138)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (52)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (71)
70% Complete