Събота, 27 Април 2024, 01:24

Симеонов: Детската градина в Нови хан ще бъде готова до Коледа

13 Септември 2017, 13:48
(1) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 3149 9


На извънредна среща в кметството на Нови хан, кметът на община Елин Пелин Ивайло Симеонов обеща на родители на малки деца новото крило на детската градина да бъде готово до средата на месец декември. Срещата бе организирана от новоханския кмет Петко Костов по искане на засегнати родители, за чийто деца няма място в градината. На събитието присъства и общинския омбудсман Румяна Младенова, която пое ангажимент да изготви протокол от срещата, за да няма оттегляне от поетите ангажименти.
В момента в детската градина на Нови хан са приети 143 деца въпреки, че капацитетът е за само 100. След дострояването на новото крило капацитетът ще бъде увеличен с още две групи или общо 56, а местата за деца в цялата детска градина ще станат 156. Това е крайно недостатъчно и на практика ще реши проблема само за тази година. В Нови хан има демографски бум, а селото е на първо място по демографски прираст в цялата област. Въпреки, че това се знае от всички, а в общината имат цяла програма за стимулиране на раждаемостта, вече четири години администрацията не може да разшири проблема с детската градина. А неволите на родителите се задълбочават и от това, че места няма и в детската градина в съседното село гара Елин Пелин. До сега там приемаха децата от комплекс Сентрал парк, но вече и други родители от Нови хан прибягват до услугите на тамошното учебно заведение. Така през тази година ДГ „Слънчице“ (с. гара Елин Пелин) не са приели нито едно дете родено през 2016 година в яслените си групи, защото няма места.


Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 13 Септември, 13:56

    С обещания не се живее, дано този път я довършат...!

  • Отговори (0) (4)
    2. добавен от: Потърпевщ 13 Септември, 14:02

    Ако ги гледат както ги гледат в сегашната детска градина,си е чиста загуба на пари и време..и празни надежди..учителките да са с поне 1 квалификация..

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (1) (2)
      2. добавен от: Анелия Ангелова 14 Септември, 07:41

      Аз съм учителка в тази детска градина и съм с две магистратури по специалността и втора професиинално-квалификационна степен, за коятотпуск съм учила 10 години след това и отделно на колко курсове съм била това,ако е малко.

  • Отговори (4) (0)
    3. добавен от: Бббб 13 Септември, 17:39

    А защо не си ги гледате сами, като сте толкова недоволни? Кой от учителите с образование няма квалификация? И в статията е пълно с неточности, както и незнание в последния коментар. Аман от такива единици, недоволни от всичко и най-вече от себе си!

  • Отговори (4) (0)
    4. добавен от: Анонимен 14 Септември, 15:31

    Г-жо Ангелова, доста правописни грешки.

  • Отговори (2) (1)
    5. добавен от: Анонимен 14 Септември, 22:05

    До №2: Прекрасно е, че имате магистратура и разни професионални квалификации, ни в никакъв случай не учете децата как се пише! Отзивът Ви е пълен с правописни грешки - дали пък и Вас не Ви е учила някоя учителка с магистратура?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анелия Ангелова 14 Септември, 22:30

    Първо -аз не се крия, второ -това е телефон и не е удобно да се пише, трето -за подготовката, която имам аз Вие може само да мечтаете. Аз не хленча, а се боря. Аз не обвинявам. Аз си обичам работата и се раздавам за децата. За 16г. в сферата на образованието не е имало родител, който да се е оплакал от мен. Образованието не е политика. Това, че се строи нова сграда е голяма придобивка за селото, похвала за г-н Костов и г-н Симеонов. Вярвам, че скоро ще се радваме на новата сграда и децата на с.Нови хан ще растат щастливи там.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Жабето 15 Септември, 21:26

      Обичам те!!!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete