Петък, 26 Април 2024, 13:12

"Славия" отбеляза 20 години от дубъла си с мач срещу ФК "Петърч"

4 Юни 2016, 15:06
(0) (0)
Костинброд - Спорт
Прочетена: 2577 0


На 4 юни на стадион "Бенковски" в гр. Костинброд се състоя юбилеен футболен двубой между отборите на ПФК "Славия" и ФК "Петърч". По този начин отборът на "Славия" отбелязва своята 20-годишнина от спечелването на титлата и купата на България. Двубоят беше и бенефис на Георги Кръстанов и Бисер Цветанов, които бяха наградени от кмета на с. Петърч Борислав Борисов. 

"Славия" излезе с някои от звездните играчи, вдигнали титлата и купата през 1996 г. - Атанас Киров, Владимир Иванов (Фугата), Божидар Искренов, Георги Петков, Кирил Качаманов, Зоран Ристич, Мартин Кушев, присъстваше и Наско Сираков и др. 

Двубоят беше изигран с две полувремена по 30 мин. В началните минути отбора на „Славия” започна по-добре и откри резултата след хубав гол на Зоран Ристич. Отборът на ФК „Петърч” реагира и докрая на полувремето изравни чрез юбиляра Георги Кръстанов-1:1.
През второто полувреме ФК "Петърч" поведоха от дузпа, изпълнена от кмета Борислав Борисов-2:1. Последваха силни минути за "Славия" и обрат след две асистенци от страна на радостта на народа Гиби Искренов и голове на Владимир Иванов и Наско Киров-2:3. Точка на спора сложи отново Георги Кръстанов от дузпа-3:3.

Срещата се превърна в истински футболен празник на един от най-титулуваните български отбори, които уважиха поканата за споделяне на празника с ФК "Петърч".

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete