Събота, 27 Април 2024, 06:41

След питане на Хр.Якимов става ясно: Правомощията на арх. Арбова изпълнява зам.кметът Красимир Андреев

27 Март 2015, 21:19
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3754 44


В изпълнение на правомощията си като общински съветник, Христо Якимов е депозирал на 21 март питане в общинската администрация, в което изисква отговор на няколко актуални въпроси:
 - Има ли назначено лице в общинската администрация, което да изпълнява временно задълженията на главен архитект на общината до завръщане на титуляра?
-  Ако няма такова лице, какви мерки смята да предприеме кмета на общината, за да не    се    препятстват   дейностите    по   устройствено   планиране,    проектиране    и строителство?
- В какъв срок се предвижда да се разреши този проблем?
 
 
Запитването Христо Якимов мотивира с обстоятеслтвото, че към днешна дата назначената за Главен архитект на община Ботевград г-жа Даниела Арбова е в дългосрочен отпуск за отглеждане на дете. Според действащото законодателство този отпуск е платен до навършване на 2 год. на детето, но може да бъде и удължен, заявява в писмото общинският съветник.
Според разпоредбите на ЗУТ главният архитект ръководи, координира, контролира дейностите по устройственото планиране, проектирането и строителството в общината. Също така координира и контролира дейноста на Дирекция „Устройство на територията". Тези дейности са изключителната компетентност на главния архитект на общината.
Ясно е, че е невъзможно всички дейности от правомощията на главния архитект да не се изпълняват за толкова продължителен период от време, констатира Христо Якимов.
 
Днес  той е получил писмо от зам.кметът инж. Красимир Андреев, с което му се отговаря, че със заповед на кмета на община Ботевград инж. Красимир Андреев – зам. кмет е определен да изпълнява правомощията на главен архитект на община Ботевград за периода до завръщане на арх. Даниела Арбова от отпуск за отглеждане на дете, с което има право да организира, контролира и ръководи дейността на
Дирекция „Устройство на територията" на община Ботевград до връщане на главния архитект от отпуск или до назначаване на нов главен архитект на община Ботевград. Общинска администрация Ботевград е предприела всички необходими мерки за оптимизация на дейностите, свързани с устройството на територията, инвестиционното проектиране и строителството на територията на общината.
 
С цел оптимизиране процеса на обслужване на гражданите и ускоряване на процедурите за реализиране на инвестиционните им намерения в община Ботевград съссвои   заповеди   арх.   Даниела   Арбова   -   главен   архитект   на   община   Ботевград   е предоставила на основание чл.1 ал.4 от ДР на Закона за устройство на територията /ЗУТ/свои функции на други длъжностни лица от общинската администрация Ботевград, а именно:
функциите по одобряване на инвестиционни проекти по члЛ45, ал. 1 от ЗУТ;
функциите по издаване на разрешение за строеж по  чл.148 от ЗУТ;
функциите по издаване на Акт за узаконяване на строеж по §184 от ПРЗ на ЗИД на ЗУТ и чл.127, ал.2-15 от ПРЗ на ЗИД на ЗУТ;
функциите по издаване на удостоверение за търпимост на строеж по § 16 от ДР на ЗУТ и §127. ал.1 от ПРЗ на ЗИД на ЗУТ;
функциите по издаване на удостоверение за въвеждане в експлоатация на строежи от IV и V категория по чл. 177,ал.З от ЗУТ;
функциите по издаване на становище по чл.135 от ЗУТ;
функциите по издаване на становище относно поделяемостта на имот по чл. 201 от ЗУТ; функциите по издаване на визи за проектиране и функциите по издаване на разрешение за поставяне по чл.56 от ЗУТ.
 
 
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (44)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Март, 22:07

    В техническата сружба са корумпирани. Горко му който подадне в пипалата им. Ще те сдъвкат и ще ти изплюят.Ще те мотаят и ще те връщат сто пъти. Правят се на проектанти. Часпром , весел дом.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Март, 22:40

    Съответните длъжностни лица притежават ли необходимия образователен ценза да изпълняват вменените им функции ? Има ли вероятност ИАА да бъдат нищожни поради първото? Г-н Якимов, поинтересувайте се.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Март, 23:18

    Нищо не разбрах от статията, май е много набързо сглобена..

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Март, 05:46

    Кожен доктор може ли да оперира сърце-НЕ
    Маркшайдер може ли да бъде архитект-НЕ
    НЕЗАБАВНО НАМЕРЕТЕ ЗАМЕСТНИК НА ГЛАВНИЯ АРХИТЕКТ

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Март, 07:59

    Кой ще издава визи за строителство-не е упоменато,а срокът за това съгласно чл.140, ал.1 от ЗУТ е 14 дни.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Март, 08:01

    ste izchakash za viza dokato porastne deteto na Arbova

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 28 Март, 10:12

    Ако Георгиев има някакъв положителен принос за общината е, че на времето се постара да изгони някои от най-корумпираните общински служители - Бойко Панчев, Антон Стоянов и Мариана Димова, тогава час -прома процъфтяваше.

  • Отговори (0) (1)
    8. добавен от: Тролове на кмета 28 Март, 10:16

    Трол на кмета пише: "И какво ще правите без тези сеЙри?" Вярно бе, какво ще правим без тези сеЙри?! Лелееейй, тюх майка му стара, как така не се сетиха тези от Атлантис нет! Ама виж, без сеИрите не може да се мине, защото кметът от няколко месеца ги раздава безплатно, а Данчето и Цуца Иванова му пригласят... Виж, Н.Велков от известно време сдържа бойните си умения, а без него става доста по-скучно. Ама пък Цеки: Хвала му на този врачешки бабаит! Види ли някой от опозицията , очите му се накървяват, плитката му се вдига нагоре като ... хайде да не казвам какво, и се втурва да удушва противника си! Така де, да се разбере,че във Врачеш са предатели на селото като неговите общински съветници, гласуващи в ущърб на Врачеш, ама и пехливани като Маринчо! Браво, Марине, и все така да показваш, че врачешка майка те е родила и гледала .... Докато накрая те окошарят....

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Още тролове на кмета 28 Март, 10:17

    Друг трол на кмета пише: "То в Ботевград са едни медии едни журналисти завършили кеймбридж,оксфорд и харвард та да си умреш от смех!!!!" Като ти гледам излиянието ,ти май че си завършил КеЙмбриджкия , Оксфордския и Харвардския университети, взети заедно.1.Тези университети си написал със собствените им имена, така че ги напиши с главни букви бре, трол на Гочо и шайката му! Пиши си твоето име, ако си го спомняш, с малка буква - то не заслужава да бъде писано с главна такава. 2. С израза "едни медии едни журналисти" изреждаш медии и журналисти, така че сложи между думите "медии" и "журналисти" една запетая. Ти къде си учил: при Петя Кочкова ли или в Академията в "Севера"? То тези двете директорки от тичане по заседания на ОбС и ухажване на Падишаха не са имали време да те научат на елементарни правила на правописа. 3.Пред съюза "та" сложи запетая бре, трол! Или за теб такива препинателни знаци като запетаите не важат? 4.Не се пише "смЕх", а смЯх". Смехът е за твоята простотия. 5. Написал си "в Ботевград са едни медии едни журналисти". Медиите на завършват посочените университети, а журналисти евентуално учат там. Ама ти сигурен ли си,че в Оксфордския У. учат журналисти? А в Харвард?! Леле ама си тъп, можеш да конкурираш Цеки, а защо не и Падишаха!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: До к.7 28 Март, 10:20

    "частрпромът" май че е по-добре от час-прома. Иначе се прав. Поздравления!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete