Понеделник, 23 Септември 2019, 23:03

Служители на ДЛС "Витиня" и децата от ДГ "Детелина"- с. Врачеш засадиха 3 дръвчета по повод Седмицата на гората

3 Април, 11:35
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2085 3


По повод Седмицата на гората днес служители на Държавно ловно стопанство „Витиня” съвместно с колектива и децата на ДГ „Детелина”- с. Врачеш засадиха три дръвчета в двора на детското заведение. В инициативата се включи и кметът на селото Марин Бончовски.

Със съвместни усилия, много детски усмивки и позитивизъм участниците в инициативата засадиха една липа и две дръвчета явор. Малчуганите се включиха най-активно в поливането на новозасадените дървета, след което обещаха да се грижат за тях и да ги пазят, за да растат и да радват поколения наред.
От Държавно ловно стопанство се включиха петима служители- Мирослав Матев, Красимир Петков, Илия Танев, Петьо Йошовски и Цветослав Нешев.

От ръководството на детската градина изказаха благодарност на ДЛС "Витиня" за предоставената им възможност да се включат  в грижата за бъдещето на гората. "Ние сме отворени за такива инициативи, които са с екологична насоченост. Миналата година спечелихме и завършихме проект "Чиста околна среда- малки деца с еко сърца". Тогава в двора на ДГ "Детелина" засадихме растителност за над 500лв- магнолии,туи и др.  Монтирахме пейки, ударопоглъщаща настилка, поставихме кошчета за отпадъци с цел да пазим природата", каза директорът Зорница Ташева. Тя сподели, че всекидневно възпитателките полагат усилия да научат децата да се грижат за природата, да я обичат и да бъдат част от нея.

Седмицата на гората е най-значимото събитие за лесовъдите и за всички, обичащи гората и природата.

Седмицата на гората се отбелязва в България от 1925 година по инициатива на българското правителство с цел да възпита младото поколение в обич към гората, да я съхранява и възстановява.
Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

Анкета » коментари (13)

Подготвихте ли се за лятото?

отговори
Да (281)
70% Complete
Не (157)
70% Complete
Няма да почивам, поради липса на средства (371)
70% Complete