Събота, 27 Април 2024, 05:23

Социалисти от Ботевград и Правец на митинг по случай 1-ви май

1 Май 2012, 14:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3347 4


Близо 60 души от местната структура на БСП  се включиха в първомайския митинг-протест на БСП на площад „Народно събрание” в столицата.
Митингът бе открит в 11 ч. от Румен Овчаров, председател на Градския съвет на БСП в София. Слово произнесе и лидерът на партията и президент на ПЕС - Сергей Станишев. На митинга дойде и Георги Първанов, президент 2002 - 2012 година.
"Няма кой друг, освен БСП, който да спре ГЕРБ и Бойко Борисов, и ние ще го направим", това каза лидерът на БСП и президент на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев на националния първомайски митинг на левицата.
Присъстващите показаха "червен картон" на управляващите като издигнаха флаери с надпис "Първомайски протест на левицата", а на гърба - "Срещу лъжата, наречена ГЕРБ".
„За съжаление днес нямаме много поводи за празнуване, защото България е на първо място в Европа по ръст на безработица. На първо място сме и по темп на спад на безработицата. Хората вече са изморени, но трябва да се събудят. Трябва да е ясно, че съдбата ни е в нашите ръце. Около 400 са предприятията в които хората чакат да им бъдат изплатени заплатите.” Това каза депутатът Драгомир Стойнев пред репортери на “bbt” телевизия и „Балканец”.
Всички, дошли на събитието поискаха оставката на правителството и показаха символичен червен картон на управляващите. Символично в небето над София излетяха бели балони с ликовете на Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Симеон Дянков, Искра Фидосова. Станишев заяви, че по този начин хората призовават управляващите да си ходят. Той честити празника на присъстващите и заяви, че днешният митинг е на гняв и отрицание на правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ.
Младежи от левицата събраха в касички „последни жълти стотинки”, за да помогнат на държавния бюджет. Инициативата на младежите е следствие от миналогодишната им идея да купят еднопосочен билет на финансовия министър Симеон Дянков до Америка. Тъй като Дянков не се е възползвал от предложението и в момента има над 30 % младежка безработица, младежите са решили да съберат последните стотинки на хората, за да запълнят дупката в бюджета. Младежката инициатива бе обявена от Явор Гечев, председател на Младежкото обединение.
По време на протесния митинг се  чуха възгласи „Не на АСТА”. На митинга бяха дошли да изразят възмущението си от отнетото им  право на труд стотици хора. Сред тях бяха служители от ОЦК "Кърджали. Разпространена бе подписка  в защита на Втората АЕЦ „Белене”. След приключване на изказванията от трибуната в 12.00ч. присъстващите тръгнаха по булевард „Цариградско шосе” към Борисовата градина, където той завърши.

Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 1 Май, 16:52

    Boklucite koito saspaha bulgariq i mladite im negramotni posledovateli sram sram rezil

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 1 Май, 17:47

    aaa te GERB ne susipvat durjavata vopshte aide da poglednem s otvoreni ochi...vreme e veche...

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 1 Май, 17:51

    ГЕРБ ограби българия, направо нищо неостана след тях.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: gost 1 Май, 21:42

    ГЕРБ ще ни докарат до просешка тояга.Трябва да спрем пожарникарУ бойко :x

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete