Петък, 26 Април 2024, 11:03

Сръбските рокаджии "Kramer" и нашенците "Атлантик" забиха в Костинброд

10 Март 2018, 14:33
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 2281 0


Рядко срещано явление за Костинброд се случи в петъчната вечер. В бар Largo свириха сръбските рокаджии "Крамер", като преди тях струни опънаха българските power metal ветерани "Атлантик".
След забавяне на границата гостите от нишката банда "Kramer" пристигнаха в Костинброд, като малко по-късно "Атлантик" започнаха своята изява. Те бяха в състав Димитър Димитров - китара и вокали, на баса легендата Ивайло Петров (свирил още в Ер Малък, Ахат, Орион и др.) и барабанистът Сашо Тодоров. "Атлантик" започнаха ударно с кавър на безсмъртната Paranoid на Black Sabbath. В своя кратък сет изпълниха и авторски песни като "Последната битка на Шишман" и песен, посветена на Васил Левски. Завършиха с кавър на Smoke on the water на Deep Purple. Моментално вокалът на сръбската банда Срджан Вукович пое микрофона и изпълни заедно с нашенците безсмъртния хит. 
След кратка подготовка "Kramer" започнаха своя близо двучасов сет. Редуваха кавъри на Whitesnake, Deep Purple, Bon Jovi, Survivor с авторски парчета. Групата демонстрира голямо желание за свирене и положително отношение към публиката. Изявата в Костинброд се явява първа в България, като събота вечерта предстои концерт на сърбите в Пловдив.
Група "Kramer" е създадена в края на 80-те години в град Ниш, Сърбия. Първият албум, който издават е през 1995 година – „U Mojim Mislima”. Той е записан в прочутото студио „Казабланка” в Белград. Малко след това техния певец Деян Найданович е поканен в култовата група Смак и бандата е принудена да прекрати своята дейност. След 20 години "Kramer" се събират отново в оригинален състав и продължават работата си в началото на 2014 година. Първото им участие след огромната пауза се състоя на 17 септември 2014-та. През декември 2017 година бе пуснат и втория им албум – „Hiljadu Pitanja”, записан и продуциран от FatCat студио и излизащ от името на компанията „R’n’r Records“.

Членове на Крамер са:
Срджан Вукович – вокал
Дарко Джорджевич – китара
Данило Обрадович – китара
Горан Богичевич – синтезатор
Миодраг Плавшич – бас китара
Деян Анджелкович – барабани


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete