Събота, 27 Април 2024, 02:33

Стаменка Димитрова представи втората си самостоятелна книга "Оголен нерв"

27 Септември 2016, 17:45
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1631 6


Ботевградската поетеса Стаменка Димитрова представи втората си стихосбирка „Оголен нерв”. Събитието се състоя във фоайето на Исторически музей Ботевград. Близки, роднини и скъпи приятели на Стаменка присъстваха на премиерата, за да се насладят на нейното творчество. Стаменка Димитрова е член на Дружеството на литературните творци „Стамен Панчев”- гр. Ботевград.

Директорът на Исторически музей Ботевград Тодорка Коцева приветства присъстващите и покани председателя на Дружеството на литературните творци „Стамен Панчев” г-жа Стефка Граматикова и авторката на книгата Стаменка Димитрова, за да представят стихосбирката „Оголен нерв”.

Редактори на книгата са: Стефка Граматикова, Георги Виденов и Симеон Ангелов. Художник на корицата е Зоя Петкова, а издател е Дружеството на литературните творци „Стамен Панчев”.

Г-жа Стефка Граматикова изказа своите виждания за успеха на книгата. По думите на й  тази книга се е родила в един продължителен процес на съвместни срещи между нея и Стаменка и членове от дружеството „Стамен Панчев". Тя споделя, че книгата е много специална за Стаменка. „Това е втората самостоятелна книга на Стаменка Димитрова. Това е книга, написана сякаш с две различни пера – от бяло ангелско крило и от черния тризъбец на Дявола. Както и в първата си книга „Шипка залезночервена” Стаменка Димитрова не изневерява на стила си и тази нейна втора книга е като продължение на първата”, казва Стефка Граматикова. Тя споделя още, че книгата „Оголен нерв” показва, че вратата на дарбата на Стаменка е винаги отворена.

Г-жа Граматикова изчете пожелания и впечатления на членове на Съюза на българските независими писатели, адресирани до Стаменка.

Зам.-председател на Дружеството на литературните творци „Стамен Панчев” Симеон Ангелов и Габриела Петрова представиха откази от книгата „Оголен нерв”. Членове на същия клуб и приятели на Стаменка- Анатоли и Светла пък изчетоха и част от кривокраките й фрази.

За финал талантливата поетеса Стаменка Димитрова благодари на всички присъстващи, че са до нея на днешния ден. Тя изля своята душа, говорейки за книгата и приятелството. Изказа благодарности и на сем. Гълъбови, Маргарита Василева и всички свои приятели, както и на Митрофан Велев, който по думите й е помогнал на всеки начинаещ поет. „Радвам се, че съм в тази среда, в която мога да се развивам. Искам да споделя, че бях приета да стана член на Съюза на българските независими писатели, с което се гордея. Искам да кажа, че аз изливам душата си на белия лист. Благодаря ви”, с тези думи завърши речта си Стаменка Димитрова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Септември, 17:59

    Абе пак добре, че е само нерв. Че скоро ще бъде и друго...

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Септември, 20:12

    Ще се оголят кметските далавери?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 27 Септември, 20:22

    То няма накъде повече, голи са и блестят като образованието му.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Септември, 12:42

    Ами как, той нали завърши Магнаурската школа, а не знае откъде се включва компютъра.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 28 Септември, 13:58

    Ка да не знае,като има цял интернет без бандерол?

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 28 Септември, 16:07

    Имал е мозък, има Интернет, няма мозък, няма компютър.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete