Петък, 26 Април 2024, 13:47

Стартира схема „Квалификационни услуги и обучение на заети лица – фаза 3”

8 Декември 2011, 16:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2389 0


Агенцията по заетостта стартира  набирането на проектни предложения по схема “Квалификационни услуги и обучения за заети лица” – фаза 3. Тя е по Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси” и се реализира с безвъзмездната финансовата подкрепа на Европейския социален фонд. Схемата  предоставя  обучения на заети лица в микро, малки, средни и големи предприятия.  Целта е  повишаване производителността на труда и създаване на условия за устойчива заетост, подобряване адаптивността на заетите лица в отделните отрасли, удължаване на активната им трудова дейност и адаптиране към икономиката на знанието. Дейностите, които ще получат подкрепа включват:
1. Предоставяне на общо или специфично обучение за придобиване или повишаване на професионалната квалификация, включително въвеждащо обучение на заетите лица;
2. Предоставяне на обучение за придобиване на ключови компетенции - общуване на роден език; общуване на чужди езици; математическа компетентност и основни компетентности в природните науки и технологиите; дигитална компетентност (ИКТ); умения за учене; обществени и граждански компетентности; инициативност и предприемачество.
Краен срок за представяне на проектните предложения е 31.05.2012 г. в Дирекция “Бюро по труда”.
 

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete