Петък, 26 Април 2024, 16:57

"Сунг-ри Ботевград" с 10 медала от Коледния турнир по олимпийско таекуон-до в Пловдив

19 Декември 2017, 06:57
(1) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 1978 0


С 3 златни, 5 сребърни и 2 бронзови медали от Коледния турнир по олимпийско таекуон - до, провел се на 17.12.2017г. в зала "Колодрума" в Пловдив, младите състезатели на СК "Сунг - ри Ботевград" завършиха състезателната 2017г.

В последния за годината турнир взеха участие над 350 състезатели от страната. Шампиони в своите категории станаха Стефан Стаменов, Митко Стойнов и Илиян Илиев. Златото в категория до 41 кг. кадети е поредният успех за Стефан Стаменов, който само преди 3 седмици завоюва златото и на турнира за Купата на Корейския посланик. Стефчо надигра и тримата си съперници атрактивно и с лекота. Митко Стойнов игра в нова, по- горна категория, кадети до 49 кг. и спечели златния медал след много оспорвани битки, като особено във финалната среща срещу състезател на старозагорския клуб "Августа", "градусите" бяха много високи. Трето злато в сметката на клуба донесе Илиян Илиев, който и в трите си срещи победи много по- опитни от него състезатели.

За съжаление, въпреки, че стигнаха до финалите по убедителен начин, Симеон Стайков, Николай Иванов, Християна Христова, Николай Драганов и Сашо Георгиев трябваше да се задоволят със сребърните отличия. Анализът на представянето им показва, че основната причина среброто да не бъде злато е натрупаната умора от натоварената откъм състезания втора половина на годината.

С бронзови медали се окичиха Никол Маринова и Николай Начев. Никол изненадващо загуби от състезателка на "Тракиец" Пловдив, срещу която до момента имаше единствено победи. Ники Начев направи силно състезание, започна с хубава победа над опитен състезател от "Августа" и загуби полуфиналната среща в самия и край от състезател на "Ахил" и по този начин се осуети изцяло ботевградски финал в категорията. За наша радост, Стефан Стаменов "отмъсти" за загубата на Ники.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete