Петък, 26 Април 2024, 17:12

Светослав Цветков с два златни медала от Балканското първенство по лека атлетика за ветерани

26 Септември 2017, 14:26
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2203 0


Светoслав Цветков от Ботевград стана шампион на Балканско първенство по лека атлетика за ветерани, което се състоя от 22 до 24 септември в Стара Загора. Цветков се състезава за Националния отбор и постигна първо място със 176 см на висок скок и първо място с 20 секунди на бягане 110 метра с препятствия.
След известна пауза, той се завръща в леката атлетика като активен състезател, този път като ветеран. Това е неговият голям успех, тъй като взе два златни медала от раз. По думите му бягането на 110 метра е за него слаб резултат, тъй като очакванията му са били финалът да е по-труден. Заради травми не е успял да направи подготовката си както трябва. Високият скок обаче се получава добре, смята Светли. Последният му скок е в 20ч. и е много студено. Догодина се готви да направи рекорд на висок скок на Балканското първенство в зала, през февруари в Сърбия. Неговите цели са да направи освен балкански, още европейски и световен рекорд.
38-годишният Светослав Цветков е професионален спортист. Завършил е Национална спортна академия, педагогическа специалност "Спортен мениджмънт". Осем години се състезава в категория юноши и мъже. В продължение на петнадесет години се оттегля, а от две години възобновява спортната си дейност като ветеран.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete