Петък, 26 Април 2024, 10:12

Световен ден за борба с тормоза в училище

26 Февруари 2020, 11:25
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3409 4


Всяка последна сряда от февруари се отбелязва Свтовният ден против тормоза в училище, известен като "Ден на розовата фланелка".

За пръв път "Денят на розовата фланелка" е проведен в Канада през 2007 година като протест, организиран от двама ученици - Дейвид Шепърт и Травис Прайс. Те се обличат в розово, за да символизират своята позиция и неприемане на тормоза в училище, на които са станали свидетели при откриването на учебната година в тяхното училище. Тогава те били силно потресени от една случка – по-големи ученици се подигравали и тормозили един деветокласник, който бил облечен с розово поло. Момчето не издържало на подигравките и започнало да плаче. Впечатлени от видяното, още на другия ден те закупили и раздали на съучениците си петдесет розови фланелки. Така искали да изразят своята подкрепа за тормозения ученик.
Днес “Денят на розовата фланелка” се обелязва като Световeн ден срущу тормоза в училище. Популярен е сред учениците от много държави.

В България се отбелязва за първи път през 2012-та година и много са българските училища, в чийто училищен календар той е традиция.



Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (9) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 19:30

    Учениците и родителите тормозят учителите. Защитете ги!

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: ПО-СКОРО 26 Февруари, 20:17

    Някой се опитва да наложи, че е нормално мъжете да са гримирани , начервени , с маникюр, боядисани и облечени с женски дрехи ( розова фланелка, пола...)?!

    • (2) (3)
      1. добавен от: Анонимен 27 Февруари, 08:06

      Не тормозете децата, не ги принуждавайте да ви носят шибаните розови тениски. носете си ги вие!!!

  • Отговори (4) (4)
    3. добавен от: Стар чекист 27 Февруари, 11:45

    Тия розови джендърски изроди да си се шибат в Канада,където премиер-министъра е гей.Тази отвратителна англо-саксонска сган,да престане под благовидни предлози да ни пробутва извратената си идеология,защото търпението ни е вече на изчерпване.Вместо розови фланелки,има много по-ефикасно средство за възпитание-три дена млати камъни с една вария от 10кг. в Белене и става мек като памук.И това,че такива гадове не са все още в затвора не е тяхна заслуга,а наш пропуск!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete