Събота, 27 Април 2024, 02:19

Тържествено бе открита новата учебна година в ОУ „Васил Левски“ – Ботевград

16 Септември 2019, 15:33
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2279 1


Тържествено бе открита новата учебна 2019/2020 година В ОУ „Васил Левски“ – Ботевград.

Тази година училището прие 238 ученици, от които 35 са първокласниците.

Г-жа Евгения Иванова директор на ОУ „Васил Левски“ – Ботевград, поздрави учениците със започването на новата учебна година и им пожела „На добър час!“.

В празничната програма се включиха музикантите от градски духов оркестър „Ботевград“. За празничното настроение допринесе и програмата, която бяха подготвили за публиката ученици от училището.

За да отпразнуват заедно с учениците и учителите първият учебен ден на тържеството присъстваха специалните гости: Николета Иванова, Началник „Хуманитарни и социални дейност“ в Община Ботевград, бившите директори Петко Маринов и Мира Недкова , представители на клуб „Инер Уил“ – Виолета Филипова и Незабравка Първанова.

Поздравителен адрес от името на кмета на Община Ботевград Иван Гавалюгов, бе поднесен от г-жа Николета Иванова:
„Уважаема г-жо Иванова, уважаеми учители, скъпи ученици, приемете моите сърдечни поздрави по случай началото на учебната 2019/2020 година. Днес на първия учебен ден всички ние учители, ученици и родители се прекланяме пред духовното огнище на българина – училището, което винаги е било и ще бъде един неизчерпаем източник на познания и авторитет. Този ден е празник за всички нас, защото винаги е символизирал стремежа на българина към мъдрост, духовност и към просвещение. Уважаеми учители, вашата мисия на духовни просветители носи със себе си най-голямата отговорност – изграждането на личностите, които след време ще са отговорни и за нашето бъдеще. За това следвайте призванието си с отговорност и вдъхновение. Предавайте мъдри уроци на нашите деца, за да се превърнат в интелигентни и достойни граждани на община Ботевград и Република България. Скъпи ученици, светът на знанието е безценна книга, чиито страници ще разкрият пред вас необятни светове, изпълнени с неизчерпаеми възможности. Разгръщайте я с желание и любознателност, за да осъществите своите мечти и да се превърнете в добри и стойностни хора. Мили първокласници, трепетът във вашите сърца днес изпълва въздуха с неповторимата енергия съпътстваща всяко ново начало. Желая ви тези красиви емоции да бъдат ваш верен спътник в класните стаи и ученическия живот. Бъдете здрави, любознателни и не забравяйте, че учението е прозорец към света. Честит първи учебен ден и на добър час!“


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (1) (0)
    1. добавен от: Анонимен 16 Септември, 22:07

    Не се бях сещал за г-н Петко Маринов, от поне 7/8 години.
    Настръхна ми косата, като го видях на снимката :D
    Все още ли е доректор на училището?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete