Петък, 26 Април 2024, 15:48

Тържество по повод Деня на родилната помощ в МБАЛ- Ботевград

22 Януари 2018, 12:08
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2509 9


По традиция на 21 януари се чества Бибинден, денят в който отдаваме почит към дейността на акушерите и лекарите-гинеколози, с чиято помощ бебетата идват на бял свят. В народните традиции е известно, че Бабинден е един от големите народни женски празници, посветен на „бабите“ – жените, които помагат при раждане, и на младите булки и невести, които са раждали. Обредността през този ден е подчинена главно на желанието да се засвидетелстват почит и уважение към възрастните жени, които са „бабували“ на родилките.


В 11ч. днес във фоайето на МБАЛ-Ботевград специалистите от родилното отделение на общинската болница отбелязаха Деня на родилната помощ. Сред гостите бяха кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов, зам.-кметът на общината Борис Борисов и Николета Иванова, началник „Хуманитарни и социални дейности” към общинската администрация.

Специална празнична програма бе подготвена от малчуганите от ДГ „Детелина” – с. Врачеш, които поздравиха специалистите с музикално- поетичен рецитал, народни танци и кратка хумористична сценка.
Спазена бе и народната традицията с извършването на ритуала„измиване”, като за целта малчуганите поляха и измиха ръцете на д-р Доротея Георгиева, завеждаща АГО отделението в МБАЛ - Ботевград.

Кметът на общината Иван Гавалюгов поздрави екипа на Родилното отделение и благодари за грижите, които полагат. Градоначалникът изрази надежда през настоящата година общината да регистрира повече новородени именно в Родилното отделение в Ботевград. Кметът пое ангажимент през тази година общината да осигури нов съвременен кувьоз за нуждите на отделението. Той връчи на д-р Доротея Георгиева поздравителен адрес и символична сума за Родилното отделение.

Със задоволство управителят на МБАЛ- Ботевград д-р Кушев заяви, че в Родилното отделение няма нито един неблагоприятен случай при раждане и работата там върви успешно.



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (1) (14)
    1. добавен от: Иван 22 Януари, 12:21

    Горките деца.

  • Отговори (12) (2)
    2. добавен от: Анонимен 22 Януари, 12:56

    Децата са прекрасни №1 може би Вие сте за съжаление!
    Поздравления за всички лекари и акушерки за професионалният им празник,защото благодарение на тях се радваме на тези прекрасни деца ,повечето от тях са поели първата глътка живот именно в техните ръце!
    Бъдете живи и здрави и още много професионални успехи!

  • Отговори (7) (0)
    3. добавен от: ГОСТ 22 Януари, 14:09

    Честит празник на екипа от родилно отделение. Бъдете живи и здрави!

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Януари, 14:21

    Да са ни живи и здрави ботевградските акушер-гинеколози.Дано дочакат трудът им да се оцени подобава.Бъдете благословени!

  • Отговори (1) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Януари, 19:34

    Честит празник на екипа от родилното отделение . Бъде те благословени!

  • Отговори (3) (1)
    6. добавен от: Анонимен 22 Януари, 21:29

    Нещастни смешници.Съсипаха АГО и болницата.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: Анонимен 22 Януари, 22:00

    Честит професионален празник на всички акушер-гинеколози и сестри!
    Приемете от сърце благодарността и признанието на всички български семейства! Без Вас и Вашата помощ човешкия живот е немислим!
    Пожелавам много здраве и професионални успехи на екипа!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 22 Януари, 22:22

    Честито,на може би най важният сектор ,АГО.Дано винаги майките излизат щастливи от там.Лошото е че персонала е застаряващ,няма млади хора ,но то е разбираемо,с тези заплати!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 22 Януари, 22:26

    Държавата все обещава пари,но явно в България учители,лекари,мед.персонал не са толкова важни -- важни са пенсионерите и циганите! Жалко!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete