Четвъртък, 20 Септември 2018, 12:21

„Театър на маса“ в ДГ „Слънчице“- Етрополе

11 Ноември 2017, 09:11
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 702 4

„Дядо вади ряпа“ е една от любимите приказки на децата. На 09.11.2017г. г-жа Красимира Кънчева проведе интересен урок-игра „театър на маса“ във втора група „Мечо Пух“. След като ролите бяха разпределени според желанията на децата, умаленият свят от приказката оживя в детските ръце.
„Театър на маса“ е игра, която развива фантазията на децата и ги въоръжава с нови думи и преживявания. Те са активната страна, а учителката е в позицията на съиграч, който разкрива пред тях света на човешките взаимоотношения. Всички помним от детството си финала на приказката и поуката, че заедно може да преодолеем препятствията в живота: „Хванали се мишлето за Писанка, Писанка за Шаро, Шаро за внучката, внучката за баба, баба за дядо, дядо за ряпата - дърпали, теглили - извадили ряпата! И там всички с нея сладко се гостили. Три дни яли, пели и се веселили.“
Театралните моменти с кукли винаги предизвикват много усмивки. Децата с нетърпение очакват следващата среща с приказни герои в „театър на маса“.
Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

 • Отговори (2) (3)
  1. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 16:59

  Да паднеш от смях, все едно всички други учителки са легнали да лежат, а само тя работи......

 • Отговори (4) (0)
  2. добавен от: Анонимен 11 Ноември, 17:53

  Откъде направи това заключение, бе №1. Кои казва, че другите учителки лежат, те пък с нещо друго провокират интереса на децата. Май си от тези хора, които търсят само повод да се заядат с нещо.

 • Отговори (0) (4)
  3. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 08:50

  Вярно са го написали и номер 1 и номер 2. Другите учителки провокират с мнооого други неща интереса на децата, а не да гледат как по-добре да излязат на снимка за публична изява през ден...

 • Отговори (3) (0)
  4. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 22:47

  Каква злоба и завист! Номер 1 и номер 3 най-вероятно са някои „мили” колежки, които от злоба нямат време да обърнат внимание на децата. Аз съм родител, доволен от топлото отношение на госпожата към децата, а що се отнася до снимките, снимайте се и Вие и покажете какво правите, за да се види, че поне за миг сте забравили злобата и завистта. Толкова е жалко, че хора,като Вас разсъждават по този грозен начин.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (93)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (48)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (49)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (54)
70% Complete
Не съм заинтересован. (26)
70% Complete