Петък, 26 Април 2024, 14:42

Тинка Пеева бе преизбрана за председател на Пенсионерски клуб "Мургаш" с.Врачеш

26 Март 2019, 14:43
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2931 6


Тинка Пеева бе преизбрана за председател на Пенсионерски клуб „Мургаш” в село Врачеш.Това стана днес на Годишно отчетно-изборно събрание на клуба, което се състоя от 10.00ч. Тинка Пеева е на поста вече 4 мандата. По професия е счетоводител.

Избрано бе ръководство в състав: Пенка Найденова, Генка Драганова, Мария Ерменкова, Мария Атанасова, Станка Златева, Цветанка Върбинска. Годишните изборни събрания се провеждат веднъж на три години, припомни председателят на Годишното събрание - Георги Георгиев, като на тях се избират ръководни органи за срок от 3 години. Изборът на ръководство днес се извърши с явно гласуване.

Събранието избра и Ревизионна комисия, която е в състав: Георги Стефанов Георгиев – председател и членове, Иванка Боновска и Незабравка Гергова. Георги Георгиев е 10 години председател на РК, който е и член на Пенсионерски клуб „Мургаш”с. Врачеш. Да припомним, че Георгиев е председател на Общинския пенсионерски клуб, който обединява 15 клуба в общината. Днес отново му бе гласувано доверие да продължи работата си, оглавявайки комисията.

Тинка Пеева бе преизбрана с пълно болшинство, след като години наред доказа своята отдаденост в работата на Пенсионерския клуб, чиято дейност е наситена с разнообразни мероприятия. Около това се обединиха пенсионерите във Врачеш.

Като първа точка от Дневния ред на събранието, Пеева представи отчетен доклад на Пенсионерски клуб „Мургаш”, за изминалата 2018 година.

„Годината бе изпълнена с много събития, на които ние пенсионерите не можем да бъдем безучастни. Ние сме оптимисти и се борим годините ни в за в бъдеще да бъдат по-добри, за да понесем старостта по-леко. Всички знаем, че живота на човека се дава само веднъж и ние трябва да го изживеем така, че да не съжаляваме за изминалите години”, каза в началото на своя доклад досегашният председател Тинка Пеева.

За 10 години пенсионерският клуб е направил над 100 екскурзии в страната и чужбина- Турция, Гърция, Сърбия, Румъния, Унгария и др. Пенсионерският клуб е газифициран и е в добро материално положение. Пеева подчерта, че една от стените на клуба е ремонтирана, остава само да бъде извършен належащ ремонт на покрива.

Председателят Общинския пенсионерски клуб Георги Георгиев отбеляза, че се наблюдава взаимодействие между пенсионерските клубове в общината, което се наложи през последните две години. Той изрази мнение, че това трябва да се превърне в традиция.
На годишното събрание бяха номинирани делегати за общинската конференция, която ще се състои в средата на май 2019 г. За делегати на конференцията бяха избрани 6=мата души от ръководството и още трима - от Ревизионната комисия.
В П "’Мургаш” членуват много жители на Ботевград. Милка Канети е една от тях. Тя бе предложена да попълни състава на делегатската листа, но тя направи самоотвод.


Кметът на Врачеш, инж. Марин Бончовски поздрави новоизбраното ръководство, като му пожела ползотворна работа през следващите три години, в тясно сътрудничество с читалище „Събуждане” и Кметство Врачеш. Бончовски изрази благодарност на членовете и ръководството на клуба, за това, че много пъти е искал помощ от тях и винаги я е получавал. Той пое ангажимент да сближи работата на пенсионерите с тази на читалището и училището, за да могат празниците да са още по-весели.

В края на събранието Георги Стефанов Георгиев пожела на новото ръководство много здраве и сили, за да може животът на пенсионерския клуб да продължи с досегашното темпо.

По време на събранието бе приет проект за решение за бъдещата дейност на Пенсионерски куб „Мургаш”, през настоящата 2019 г. Генка Драганова представи в резюме предстоящите мероприятия, като: организиране посрещане и честване на официални и традиционни празници, организиране на излети и екскурзии, посещения на исторически места, културни и информационни центрове, участие членовете на клуба в мероприятия, организирани и проведени от Кметство Врачеш и община Ботевград, организиране провеждането на беседи, лекции и презентации на членовете на клуба на здравна и друга тематика, участие на клубовете на мероприятия съвместно с останалите клубове в общината и страната, оказване на помощ и съпричастност към социално-слаби и болни и изпаднали в тежко положение членове на клуба.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Март, 16:17

    Тошко Добрински защо не е избран в ръководството,той е един честен и почтен дългогодишен член на клубното ръководство.

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 26 Март, 16:19

    Имат ли право членовете на селските пенсионерски клубове да членуват и в пенсионерските клубове в Ботевград?
    Задавам въпроса, защото виждам лица на снимките, които присъстват и в клубовете в Ботевград. По този начин те ползват два пъти преференциите, отпускани от Общината.

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Анонимен 26 Март, 17:36

    #2 грешите, като мислите, че жителите на Ботевград, членуващи в пенсионерски клуб "Мургаш", с. Врачеш членуват и в друг клуб.Ако сте слушали внимателно изказването на Милка Канети, жител на Ботевград, трябва да сте чули, че групата от Б-д не членува в други клубове!

  • Отговори (5) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Март, 18:14

    Не греша, а виждам лица от снимките в статията, че присъстват редовно на развлекателните мероприятия, организирани от клуб "Детелина" в Ботевград.
    За потвърждение на думите ми и утре ще присъстват пенсионери от селата на отчетно-изборното събрание на клуб "Детелина".
    Затова и въпросът ми е: Имат ли право пенсионери, членове на селските пенсионерски клубове да членуват и в клуб "Детелина " в Ботевград? По този начин те определят и избора на председател на пенсионерските клубове и ползват облаги на две места.

  • Отговори (2) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Март, 04:41

    Георги Стефанов Георгиев - Председател на Общинското ръководство, член на РК Детелина- Ботевград и председател на Контролна комисия в с. Врачеш. Коментара оставям на всички вас!!

  • Отговори (2) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Март, 13:49

    Сн. 5 - жената с очилата и виненото яке присъства на отчетно-изборното събрание в Ботевград. Да не изпусне келепирът и на двете места.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete