Понеделник, 11 Декември 2017, 15:12

Трето място за юношите от отбора по баскетбол на ГПЧЕ "Алеко Константинов"

6 Юни, 21:17
(0) (0)
Правец - Спорт
Прочетена: 397 2

Отборът на Природоматематическата гимназия „Нанчо Попович” от Шумен стана шампион на ученическото първенство по баскетбол за юноши 8-10 клас, чиито домакин бе Перник.

Призът беше връчен след оспорван финал с отбора на ПМГ „Св. Климент Охридски” от Сливен. На трето място се класираха юношите от отбора на ГПЧЕ „Алеко Константинов”, гр. Правец.

В пернишката зала „Борис Гюдеров” беше връчена купа и грамота от Министерството на образоването и науката за най-добър реализатор на турнира. Отличието беше присъдено на Андрей Петков, възпитаник на частно средно училище "Увекинд", София, което му дава възможност да получава целогодишна стипендия.

Областен ученически спортен клуб „Кракра”, които са организатори на събитието в Перник, връчиха награда на капитана на отбора на Правец – Филип Емилов, за най-полезен състезател.

Със специална награда за феърплей беше удостоен и отборът на Езиковата гимназия от Пловдив. Организаторите бяха подготвили и почетни медали на ветераните баскетболисти, които връчи зам.-кметът Денислав Захариев. Сред отличените бяха Пенка Методиева, Дафина Ганчева, Даниела Кирилова, Лили Дудева, Евладия Славчева и Даниел Гълъбов. Посмъртно бяха удостоени с медали още Евдокия Огнянова и Валентин Петров, чиито отличия получиха техните внуци.

Заместник-кметът Денислав Захариев и спортният експерт Десислава Стойова от Община Перник също бяха удостоени с награди и благодарност за съдействието, перфектната организация и помощта за развитието на ученическия спорт от председателя на спортен клуб „Кракра” Надежда Стоицева.

Сред гостите на официалното закриване в залата бяха Радка Вълкова – доайена на националните ученически игри и Мариела Христова – член на УС на БАСУ.

Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 6 Юни, 22:52

    Браво момчета ! Все така :)

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 19 Юни, 09:13

    Браво! Чакаме ви с още победи.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (0)

На какво предпочитате да се отоплявате през зимата?

Анкета » коментари (0)

На какво предпочитате да се отоплявате през зимата?

отговори
Електричество (95)
70% Complete
Твърдо гориво (дърва, въглища, пелети) (227)
70% Complete
Течно гориво (природен газ, нафта) (121)
70% Complete
Геотермална енергия (49)
70% Complete