Събота, 27 Април 2024, 02:58

Цанко Цанов зареди врачежани с положителни емоции

16 Октомври 2015, 20:51
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3682


Кандидатът за кмет на Община Ботевград на ПП ГЕРБ инж.Цанко Цанов представи себе си в с.Врачеш. Заедно с него бяха и кандидатите за общински съветници на ПП ГЕРБ и целият му екип. Събитието започна в 18:30 ч. в салона на НЧ „Събуждане”. По думите на присъстващи, Врачеш не помни толко усмивки и емоции събрани на едно място.
Водещата Нина – Никол запозна присъстващите с факти около живота на инж.Цанко Цанов. Тя разказа за личия му живот и кариера. „Той е достойният кандидат за кмет на управляващата днес Партия ГЕРБ. Той няма притеснения, че ще се бори с още 9 кандидати за кметове, защото зад него стои най-голямата политическа партия на България.” каза водещата. Нина – Никол представи листата с кандидатите за общински съветници от ГЕРБ и кратка визитка за живота на всеки един от тях.
 
В салона бяха и кандидатите за кметове на селата Литаково и Новачене – Силвия Йорданова  и Илия Гетов. На събитието присъства и досегашният кмет на селото Сашо Денкин. Той се кандидатира отново и тази година, като ГЕРБ заявиха, че го подкрепят.
 
След представянето на листата, инж. Цанко Цанов представи своите мотиви за кандидатурата си, както и вижданията си за по-добро бъдеще. „ Независимо от качествата на кандидатите в надпреварата, без подкрепата на правителството на Република България и ръководството на ПП ГЕРБ трудно бихме могли да реализираме идеите си, а ние имаме тази подкрепа и се гордеем с това. ” каза Цанко Цанов. Почти два мандата работих в Община Ботевград и  участвах в изграждането й, но заедно с подкрепата на ПП ГЕРБ искаме да съхраним направеното и да надграждаме по нов, съвременен начин.” Искаме да разширим социалните придобивки за децата, за младите майки и за възрастните хора. Ще запазим всички безплатни пътувания и всички придобивки за децата и майките. Идеята ми е да променим отношенията между общинската администрация, Общинския съвет и самите отношения между хората – да търсим професионализма навсякъде.” добави още той.
 
След речта на инж.Цанко Цанов, думата бе предоставена на Мартин Тинчев, който е общиснки председател на ГЕРБ и водач на листата, също така е председател на Сдружение „За Ботевград”. Той отговори на задаваните към него въпроси, които гласят „ кога ще има наказание за милионите левове, с които е злоупотребено и за длъжностните престъпления в досегашното управление на Ботевград”. Според него, ако има виновни, те трябва да бъдат наказани, не трябва да се позволява хората, които злоупотребяват с това да остават ненаказани, защото по думите му „ общинският бюджет, това са парите на хората.” По думите му общинския съвет, това са хората, които ние сами си избраме, този съвет контролира работата на кмета и той гласува решения, които кмета трябва да изпълни, ето защо е важно, кой ще влезе в общинския съвет и кой ще защитава интересите на хората.” добави  още Мартин Тинчев. „ Както виждате в нашата листа има много млади хора, аз смятам, че за да има промяна в България, трябва да заложим на младите и амбициозните, защото те имат нужната енергия да променят нещата към по-добро.” Той добави, че „всеки човек участва в управлението на общината и има самостоятелното право да избира за кой да гласува, затова пожела на хората да направят правилният избор.
 
Лидия Рашкова, която е в листата на ГЕРБ сподели, че повече от половината й живот е свързан с Врачеш. Тя сподели, че всички хора от листата са успяли хора, които вървейки напред намират начин да помагат и на хората около тях. Също така засегна темата с безработицата. Сподели, че има поглед върху тези неща и наблюдава как българските деца търсят реализацията си в чужбина. „ Аз направих едно малко изчисление – 200 от работните места в Общината  са създадени от мен, реализирала съм проекти, но това не е достатъчно, защото това, което ние можем да създадем и което беше отчетено от действащите досега управленци на общината, беше кратковременно.”
 
Васил Василев, който също е общински съветник и председател на НЧ „Събуждане” с.Врачеш поздрави присъстващите. Той изказа своята подкрепа за инж. Цанко Цанов, както и обясни, с какво е бил привлечен от ПП ГЕРБ. „ Това,което харесвам в инж. Цанов е, че в речника му липсва думата „обещавам”. Ние се изморихме да слушаме, как всички ни обещават нещо. Инж. Цанко Цанов казва „ Имам желание и ще се постарая да го направя.”
 
За доброто настроение на гостите се погрижи изпълнителката от X Factor Ренета Ганева и певецът Румен Миланов, който е двукратен носител на наградата „Пирин фолк”
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
* Предизборна публикация


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (124)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (45)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete